Lpg'li araçlarda gaz kokusu nedenleri nelerdir?

Lpg'li araçlarda gaz kokusu nedenleri nelerdir?

Lpg' li araçlarda gaz kokusunu ve bunu giderme adına neler yapabileceğinize dair her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

LPGli araçlarda Gaz kokusunun temel sebepleri Nelerdir?

Lpg'li araç sahiplerinin sıkça karşılaştığı ve tedirgin olduğu konuların başında yaşadıkları gaz kokusu gelmektedir.Aracınız enjeksiyonlu veya karbüratörlü olsun bu sorunla karşılaşmanın sıradan hale gelmiştir.Peki neden böyle bir durumla karşılaşıyoruz ve bu durumla karşılaşınca neler yapmamız gerekiyor bir bakalım.LPG'li araç patlar mı?

1.Araç LPG ve bağlantı sisteminde sızdırma olması:LPG boruları, bağlantı kabloları, kelepçeler ve diğer noktalarda meydana gelebilecek kaçaklar bu kokunun ana sebeplerinden biridir.Bu kaçağın tespiti için alanında yetkili kişiler tarafında gaz kaçağı ölçüm ve tespit makineleri tarafından tespit edilerek gerekli müdahalenin yapılması gerekmektedir.Yapılan ölçüm sayesinde kaçağın aracınızın depo ve çevresin den mi? yoksa diğer kısımlardan mı olduğu ortaya çıkacaktır.

2.Aracınıza aldığınız gazın kalite ve yapısı:Özellikle katkılı gazların koku yaptığı bilinmektedir. Eğer katkılı bir gaz aldıysanız bu gazı bitirdikten sonra yeniden katkısız gaz almayı deneyebilirsiniz.Yine katkılı olan yakıtlar da regülatör ve diğer kısımların yağlanmasına neden olur buda ısınınca koku meydana getirmektedir.Katkılı otogaz zararlı mı faydalı mı?

3.Egzozun delik olması: Aracınızın egzozun da bulunan delik yüzünden motordan çıkan yanmış gazlar burnunuza LPG kokusu olarak gelir.Bu nedenden dolayı araç egzozunun sağlam olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Egzozdan Çiğ atık kokusu gelme sebepleri?

4.LPG beynindeki arıza:LPG beyninin sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için motordaki sıcak suyun beyin içerisinde dolaşıp gazı yoğunlaştırması gerekmektedir.Bu sayede beyin motora düzgün bir şekilde gaz göndermiş olur.Eğer sıcak su dolanımı gerçekleşmezse beyin gereğinden fazla gaz pompalar ve motorda gereğinden fazla gaz olduğu için motor düzgün çalışmaz dolayısıyla gelen gaz yanmadığı için gaz araçta gaz kokusu meydana gelir.Böyle bir durumla karşılaştığınızda LPG beynine dokunduğunuzda buz gibi olduğunu hissedersiniz. Eğer böyle bir durumda aracınız çalışmıyor ise beyin üzerine sıcak su dökmek suretiyle aracınızın çalışmasını sağlayabilirsiniz. LPG beyin Arızası Nasıl Anlaşılır?

5. LPG regülatörü ve LPG diyaframı bozulursa: Regülatör ve beyin içerisindeki diyaframınızın bozulması da araçta gaz kokusu duymanıza sebep olacaktır. Regülatör arıza sebepleri ve çözüm yolu?

LPG'li araç kullanıcılarına tavsiyemiz kesinlikle aracınızda bu konularda bir problem yaşadığınızda lütfen teknik destek almayı unutmayınız!

Yorumlar

Daha Fazlası