Katkılı Otogaz Zararlı mı?

Katkılı Otogaz Zararlı mı?

Katkılı otogaz Nedir? Katkılı Otogaz fayda ve zararları Nelerdir? Aracımda katkılı otogaz kullanmalı mıyım? Tüm detaylar bu yazımızda.

Katkılı Otogaz Motora zarar verir mi?

Katkılı otogaz sistemlerinde bulunan katkı maddesi ve miktarı gizli tutulur ve bileşenleri testlerde tespit edilemez. Ancak amaç motor piston ve ekipmanlarını temizlemek otogazın verdiği zararı en aza indirmektir. Otogaz içindeki kimyasal katkı yağ türevi bir maddedir ve bu madde ile motor parçalarının yağlanmasıve temizlemesi söz konusudur bu doğrudur.Bu yağlama sonucu oluşan tortuların ve kurumun filtreleri tıkaması ve regülatöre zarar vermesi muhtemeldir.Çoğu kullanıcının katkılı otogazdan şikayetleri oldukça fazladır. En bariz sorun LPG filtrelerinin çabuk tıkanması , aracın çekiş kaybına sebep olması ve aynı yakıtla daha az yol gitme sorunu olarak görülmektedir. Hangi araçlara LPG uygundur. Hangi Motor tiplerine LPG uygulanmamalıdır.

Katkılı Otogaz Yeterince Teste Tabi Tutuldu mu?

Katkılı otogaz yeni çıktığı zamanlarda yeni bir icatmış gibi piyasaya sürülse de sonradan şikayetlerin artmasıyla piyasadan çekilmiş gibi görünüyor. Çünkü bu tarz bir değişikliğin test edilmesi için otomobilin sadece katkılı otogaz kullanması ve bunu en az 40-50-60 bin km yapması her bakımda araç ekipmanlarının kontrolünün sağlanması gibi etkenler önemlidir.

Katkılı otogaz Şikayeti sonucu alınan numune Petrol ürünleri Analizine tabi tutulmuş ve Buharlaşma kalıntısının TS EN 589 kriterine uymadığı ve içerisinde %0.13 oranında bilinmeyen (katkı) maddesine rastlandığı tespit edilmiştir.

LPG'li araç güvenli mi, Patlama ihtimali var mı?

Sıvı LPG sistemi ile sıralı sistem farkı Nedir?

LPG Taktırırken Marka MıYoksa Usta Mı Daha Önemli?

Yakıt Tasarrufu Nasıl Yapılır?(İlginç Öneriler İçin Tıkla)

Çoğu usta LPG sisteminden yada kendi işçiliğinden doğan sorunlarıda katkılı otogaza bağlayarak sorundan kaçma yoluna gittiğinden katkılı otogaz ülkemizde erden yere vurulmuştur. Çoğu otogaz dönüşüm firması da yeterli açıklama yapamamaktadır.

Otomobilblog olarak korkulu rüya görmektense uyanık kalmak iyidir diyor ve yaptığımız araştırmalar neticesinde aldığımız şikayetlerin çokluğundan yola çıkarak katkılı otogaz önermiyoruz.

Yorumlar

Daha Fazlası