LPG Takılmayan Araçlar Hangileridir. LPG Takılsa da Yeterli Tasarruf Elde Edilemeyen Araçlar Hangileridir?

LPG Takılmayan Araçlar Hangileridir. LPG Takılsa da Yeterli Tasarruf Elde Edilemeyen Araçlar Hangileridir?

-Hangi marka - model araçlara LPG takılması daha UYGUNDUR?Motor gücü ( Beygir ) farkeder mi, LPG’nin Olumsuz etkisi olur mu ?

Benzinli Motorlar aslında LPG Montajına Uygun Olarak üretilmemişlerdir. Aracınıza Lpg Sistemi takıldığında Benzinde iken Karşılaşmadığınız bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

LPG Taktırırken Marka Mı

Yoksa Usta Mı Daha Önemli?

LPG uygulanmasında en önemli durum

Aracın TURBOLU diye tabir edilen motor tipinde olup olmaması ve subap yapısıdır.

Alaşımlı subaplar genelde yüksek ısıya dayanamadığı için ya çelik subapla değiştirilmeli yada bir miktar benzinle soğutma sağlanmalıdır (örnek: chevrolet cruze ) bu tip bir aracınız varsa mutlaka bu sistemden kullanmalısınız.(Landirenzo yağlamalı sistem önerilir)

Artık sıralı sistem otogazlar olduğundan sanıldığının aksine LPG de performans kaybının hissedilecek derecede olması söz konusu değildir.

Peki Uyumsuz yada zor uydurulan yada uydurulsa bile çok büyük tasarruflar sağlamayan motorlar hangileri?

LPG Ruhsata Nasıl İşletilir.?

(Adım Adım Anlatım İçin Tıkla) Mesela FSI, TSI, motorlar wolkwagen grubunda LPG uygulanmayan uygulansa da verimi çok düşük olan (benzin ve lpg birlikte kullanır) GDI (kia-hyundai) grubundada LPG ye uyum ve ekonomik açıdan verim çok azdır.

0.9 motor cliolar turbolu olmalarına rağmen manifold sistemleri açısından LPGye uyumda sorun yaşamayan nadir turbolu araçlardır.

TSİ FSİ GDI araçlara sıvı sistem LPG montajıda yapılabilmekte ancak maliyeti çok yüksek olmaktadır.

Ayrıca Mercedes kompressor grubunda da LPG de prins yada BRC nin özel uyumlu tüpünü tercih ederseniz herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Japon grubu Toyota Honda araçlarda büyük kısmında Opel grubunda 2008 öncesi motorlarda LPG’ye uyum konusunda sorunsuz gruptadır.

Yakıt Tasarrufu Nasıl Yapılır?

(İlginç Öneriler İçin Tıkla)

Yorumlar

insan oğlu
arkadaş ,yedim bitirdim kendimi tabiri caizse,yahu bir tek sitede tatmin edici bilgi bulamadin ,siz hari çoooooooooooooooook teşekurler.

Daha Fazlası