Otomatik Şanzımanlı Araç Nasıl Park Edilir?

Otomatik Şanzımanlı Araç Nasıl Park Edilir?

Otomatik şanzımanlı araç park edilirken aracın yükü şanzımana bindirilmemelidir.

Otomatik şanzımanlı araç kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlardan biriside aracı nasıl park edeceğimizdir. Gerek manuel gerekse otomatik şanzımanlı araçları park ederken aracın yükü kesinlikle şanzımana bindirilmemelidir.

Otomatik şanzımanlı aracı park ederken önce araç vitesini P konumuna almak, daha sonra el frenini çekmek son derece hatalı bir davranıştır. Bu park şeklinde özellikle eğimli yollarda aracın bütün yükü şanzımana biner. Buda şanzıman arızalarına sebep olabilir.

Otomatik şanzımanlı araç park edilirken şu adımları takip etmeliyiz. Öncelikle araç frene basılarak durdurulur. Daha sonra ayak frenden çekilmeden, vites D (Drive) ''sürüş'' konumundan ''boş'' N (Neutral) konumuna alınır. Vites N konumundayken el freni çekilir. Daha sonra ayak frenden çekilerek aracın yükü el frenine bindirilir. Daha sonra vites P park konumuna alınır. Böylece şanzımana yük binmemiş olur ve olası şanzıman arızalarının önüne geçilmiş olur.

Yorumlar

Sevgi
Güncel otomobil haberleri sitesini ziyaret edebilirsiniz. En güncel otomotiv haberleri https://otohaberyeni.blogspot.com sitemizde
Ceren tek
Güncel otomobil haberleri sitesini ziyaret edebilirsiniz. En güncel otomotiv haberleri sitemizde
alperen gundoğdu
Skoda ve alt modellerinin arıza lambalarını güzel açıklamışlar tavsiye ediyorum maluım bizim araçlar narin. https://arizalamba.com/skoda-ariza-lambalari-anlamlari/
şakir güzelce
Skoda arıza lambalarını merak ediyorsanız arıza lambaları konusunda mükemmel yazılar var. Site güncel https://arizalamba.com/skoda-fabia-gosterge-paneli-anlamlari-2022/?doing_wp_cron=1664200594.0133390426635742187500
Kadir
P konumunda olan araç nasıl olurda şanzımana yük bindirebilir? D konumundan doğrudan P konumuna zaten geçmez. D den sonra N konumu daha sonrasında ise P konymuna geçmektedir. N konumundayken zaten şanzıman ile ilişiğiniz bitiyor dolayısıyla P konumuna alıyorsunuz. Soru şu; Park sistemi nereyi kilitliyor şanzımanı mı yoksa motoru mu yoksa başka bir sistem mi devreye giriyor?...
mELİS ÇETİN
TEŞEKKÜRLER.
yılmaz ikkkan
Seat arıza lambaları için https://arizalamba.com/seat-leon-ariza-lambalari/ bu siteden yardım alabilirsiniz. Seat cordoba aracım var bütün bilgileri edindim. Her hakkı arabam.com’da saklıdır. Kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.
AHMET
TEŞEKKÜRLER.
yiğit kocatürk
Yazılarınızı beğenerek okuyorum. Ford arıza lambalarını araştırarak başladım otomobil bilgilendirmesi yapan yazı içeriklerine. Emeğinize sağlık. Ayrıca ford arıza lambaları konusunda https://arizalamba.com/ford-connect-ariza-lambalari/?doing_wp_cron=1652871407.6400339603424072265625 adresinden de çok yardım aldım okuyucularınıza tavsiyem sizler kadar başarılı sanırım.
melih gökcan
Yazılarınız çok bilgilendirici teşekkür ederim. Opel Vectra aracım var Opel arıza lambaları konusunda https://arizalamba.com/opel-astra-ariza-lambalari-cozumleri-2/?doing_wp_cron=1652871303.1645829677581787109375 sitesinden çok bilgi aldım. Sizin yazılarınız güncel olarak takip etmekteyim. Emeğinize sağlık Her hakkı arabam.com’da saklıdır. Kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.
alperen soydan
Aralıksız her gün okuyorum yazılarınızı. Daha çok içerik isteriz günlük şeklinde elinize sağlık başarılar dileriz. Teknik konular da https://arizalamba.com/otomatik-veya-manuel-hangisi-daha-iyi/ bu siteyi de takip edebilrsiniz.

Daha Fazlası