Yağmurlu havalarda araç kullanımı hakkında

Yağmurlu havalarda araç kullanımı hakkında

Yağmurlu havalar trafik güvenliğinde risklerin en fazla olduğu zamanlardır. Detaylar yazımızda..

Yağmurlu Havalarda Dikkat

Kış bitimiyle ve bahar aylarında oluşan yağışlar araçlar için tehlike oluşturuyor. Yağışlı havalarda zeminin ıslanması ve görüş mesafesinin azalması trafikteki risk katsayısı artıyor. Islak zeminde aktif fren mesafesinin artması sebebiyle takip mesafenizi mutlaka artırmalısınız.Takip Mesafesi Ne kadar olmalı (Tıkla Öğren)

Yağmurlu havalarda yolculuğa çıkmadan önce mutlaka lastiklerin kontrol edilmesi ve görüş netliği için sileceklerin kontrol edilmesi gereklidir. bunun yanı sıra camlarınızın temizliğine de dikkat etmelisiniz

Araç bakımı ile ilgili bilinmesi gerekenler (Tıkla Öğren)

Lastikler Nasıl Olmalı

Aracınızın yol ile temasını sağlayan ve belkide güvenliğin en önemli etkeni lastiklerdir. Yağmurlu havalarda basıncı düşük ve diş derinliği az olan lastikler çok tehlikelidir. Aktif Fren mesafesini arttırmakta ve yol tutuşunu azaltmaktadır.Aktif fren Mesafesi nedir(Tıkla Öğren)Lastik basıncını önerilen değerlerde tutmak hem sürüş güvenliği hem de yakıt tüketimine faydalı olacaktır. Lastik basıncı doğru ayarlanan lastiklerinde uzun ömürlü olacağı kesindir.Doğru Lastik Seçimi Nasıl Yapılır. (Tıkla Öğren)

Görüş mesafesi

Yağışlı havada görüş mesafesinin olmazsa olmazı olan silecekler ise, ne kadar kaliteli olursa olsun zamanla yıpranıp, işlevini yerine getiremez hale gelebiliyor. Araç camlarının ve sileceklerin uygun malzemelerle temizlenmesinin silecek ömrünü uzatmaya yardımcı olur.

LASTİĞİN HANGİ YILDA ÜRETİLDİĞİNİ NASIL ÖĞRENİRİM? (TIKLAYINIZ)

Yorumlar

Daha Fazlası