Araba Nasıl Vurdurulur? Vurdurarak çalıştırma araca zarar verir mi?

Araba Nasıl Vurdurulur? Vurdurarak çalıştırma araca zarar verir mi?

Akünüz bitti aracınız çalışmıyor. Arabayı vurdurarak nasıl çalıştırırsınız? Aracı vurdurarak çalıştırmanın riski var mı? ve çok daha fazlası bu yazımızda.

Aracı Vurdurarak Çalıştırma

Otomobilde elektrik aksamının en önemli parçası aküdür. Akünün bitmesine açık unutulan müzik sistemi, farlar veya fazladan herhangi bir donanım sebep olabilir. Eskimiş aküler de zamanla şarj tutmaz. Sıkıntı yaşamamanız için akü bakımları ve akü değişimini zamanında yapmanız gerekir.

Eğer arabanızı çalıştırmaya kalktığınız rahat çalışmıyorsa veya ikaz lambaları zayıf yanıyorsa (hiç yanmayabilir) akünüz alarm veriyor demektir. Yine aracı bir süre kullandıktan sonra stop ettirip tekrar çalıştırmak istediğinizde geç çalışma durumu varsa akünüzün bittiği anlamına gelir.

Akünüz bitti, aracınız çalışmıyor ve aküyü o an değiştirme şansınız yoksa önünüzde iki seçenek var. Bunlarda ilki ‘arabayı vurdurma’ diğeri ise akü takviyesi…

Peki, araba nasıl vurdurulur?

Arabanızı birkaç kişi bulup ittirmeniz gerekir. Öncelikle kontağı yarım çevirip ikinci vitese takın. Daha sonra aracın hareket etmesini sağlayın. Belli bir hıza ulaşınca ayağınızı debriyajdan çekin. Aracınız çalışacaktır.

Aracınızla işiniz yoksa bile bir müddet aracı kullanarak akünüzün tekrar şarj olmasını sağlayın.(En az 15 Dk) daha sonrasında aracınızı stop ettiğinizde tekrar çalışmamışsa aracınızın aküsü şarz tutmuyor demektir.

Aracı Vurdurarak Çalıştırmak Araca Zarar verir mi?

Günümüzde gelişen otomobil teknolojisi sayesinde bir çok elektronik sistem ve sensörlerle donatılan araçların vurdurularak çalıştırılması tavsiye edilmemektedir. Bu sistemler bir arızaya sebep olmanız durumunda önü alınamayacak masraflar çıkabilir. Bunun yerine aracınıza uygun olan başka bir araçla takviye yaparak çalıştırmanız faydanıza olacaktır.

Vurdurarak araç çalıştırmanın zararlı olup olmadığı ile ilgili detaylı bilgiler

Takviye akü ile araç nasıl çalıştırılır?

Yorumlar

halil neşe
hayat kurtaran bilgiler de bugün
Zeki Hürriyet
Araba vurdurmanın mantığını bir türlü kavrayamamıştım. Şimdi öğrendim iyi oldu

Daha Fazlası