AMG Nedir? Mercedes AMG Ne Demek?

AMG Nedir? Mercedes AMG Ne Demek?

Mercedes modellerinin bazılarında gördüğümüz AMG ne anlama geliyor? Yanıtı yazımızda.

Aufrecht, Melcher ve Grossaspach kelimelerinin baş harfleri AMG ismini oluşturur. Asıl isimleri Hans Werner Aufrecht ve Erhard Melcher olan iki mühendis Daimler-Benz şirketinde çalışıyorlardı. Şirket motor sporları faaliyetlerine son verince bu iki mühendis Aufrecht'in Grossaspach'taki evinde çalışmalarına devam edip 300 SE motorunu geliştirmeye devam ettiler.

1965 yılında bir yarışmada yaptıkları motorla birinci olarak dikkat çektikten sonra Daimler-Benz'den istifa edip 1967 yılında AMG şirketini kurdular. Şirketin temel felsefesi seri üretim yapılan araçlara özel modifikasyonlar yaparak çok üstün performans sahibi yapmalarıydı. Normal bir araçta 100 beygir ve 200 tork varsa performansı iyi kabul edilebilirken AMG olan bir modelde bugün ortalama 500 beygir ve 650 tork bulunuyor. Bu da araca eşsiz bir güç ve hızlanma sağlıyor.

Ne kadar iyi araç yaptıklarını da 1971 yılında yapılan 24 saat SPA yarışında rakiplerine oranla daha ağır olmasına rağmen 300 SEL modeli birinci olunca ispat ederek dünya çapında şöhrete sahip oluyorlar. 1984'te artık bir motor üreticisi haline gelen şirketin tamamı 2005 yılında Daimler-Chrysler grubu tarafından satın alınıyor. 2015'ten itibaren de artık Mercedes-AMG isminde müstakil bir şirket haline geliyorlar.

Tam bir başarı hikayesi olan AMG'nin tarihsel gelişimini kısaca özetledik.

Keyifli sürüşler..

Yorumlar

gökhan ezgi
baya iyi bir sistemmiş bilmiyordum bu sistemi

Daha Fazlası