Klima Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Klima Kullanırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Klima kullanırken bazı noktalara dikkat ederseniz hem yüksek verim hem de yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Klima kullanırken aşağıdaki beş şeye dikkat etmekte yarar var.

1.Klimayı açar açmaz en yüksek seviyede çalıştırmayın.

Güneşte bekleyen aracınıza bindiniz ve hiç camları açmadan klimaya en yüksek düzeyde yüklendiniz. Oysa aracınıza binmeden önce kapı ya da camları açıp bir dakika hava aldırmış olsaydınız beklerken 60 dereceye kadar yükselmiş kabin sıcaklığını 25-30 dereceye düşürecek ve klimadan daha hızlı verim alacaktınız. Aracınıza hemen binmeniz gerekiyorsa o zaman da camları bir dakika kadar açıp içeriyi doğal sıcaklık düzeyine indirdikten sonra klimayı açmanız daha yararlı olacaktır.

2. Dışarıdan hava girişini kapatın.

Dışarısı 30 derece ve siz aracınızın 20-24 derece aralığında bir kabin sıcaklığına sahip olmasını istiyorsunuz. Eğer hava girişini kapatmaz iseniz klima içeriyi soğutmaya çalışırken dışarıdaki sıcak havayı da sürekli içeri almış olursunuz. Araç bir türlü istediğiniz sıcaklığa gelmez ve klima çalışmıyor zannedebilirsiniz. O nedenle klima çalışırken hava sirkülasyonu modunu kapatmalı, dışarıdan hava girişini engellemelisiniz.

3.Sabah serinse bile klimayı açın.

Bu sayede dışarısı ısınsa dahi siz aracınızın serinliğini baştan itibaren korumuş olursunuz. Çok serin havalarda oluşabilecek buğulanmayı da önlersiniz.

4.Hava menfezlerinin yönü.

Aslında birçok insan hemen serinlemek için hava menfezlerini direk üstüne doğru çevirir. Oysa aracınız içeride hava sirkülasyonunun sağlanması için tasarlanmıştır. Bunu gerçekleştirmek ise menfezleri insanlara değil yukarı doğru yönlendirmektir. Böylece hava aracın içinde dolaşabilecek, daha iyi serinlemek mümkün olacaktır.

5.Bakım

Düzenli bakım klimanın verimli çalışmasında en büyük etkendir. Hava ve polen filtrelerinin yılda ya da 15bin km'de değiştirilmesi, klima gazının yenilenmesi gibi bakımların yapılması klimanızın verimli çalışmasını sağlayacaktır. Sağlığınız için de faydalıdır.

Serin sürüşler :)

Yeni KIA Ceed Nasıldır, Alınır mı? Yakıt Tüketimi, Performansı, Özellikleri 2018

Yeni Skoda Fabia Nasıldır, Alınır mı? Özellikleri, Performansı, Yakıtı 2018?

AMG Nedir? Mercedes AMG Ne Demek?

Kendime Uygun Arabayı Nasıl Seçerim?

Yakıt Tüketimi Nasıl Düşürülür, Aza İndirmek İçin Neler Yapılır?

Yorumlar

Daha Fazlası