Araç Bakım Onarımı Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Araç Bakım Onarımı Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Araç bakım Onarımında Neye Nasıl Ne kadar harcamalı,kim tercih edilmeli. Tüm detaylar bu yazımızda.

ARAÇ BAKIMI:

Araç bakımları periyodik ve ağır bakımlar olarak sınıflandırılmaktadır.Yapılan işin niteliğine ,süresine,maliyetine göre bu sınıflandırmalar yapılmaktadır.

Periyodik Bakımlar:

Kullanılan aracın yaşına, modeline, kilometresine, yakıt cinsine göre belli zaman veya kilometreler arasında araca uygulanan check up da denebilir.Kısaca araç üzerinde uygulanan düzenli kontrol sistemidir.

Periyodik bakım uygulanan araçlarda sürücüye sorunsuz bir sürüş sağlanması adına tüm kontroller yapılmaktadır.

PERİYODİK BAKIMDA DEĞİŞENLER VE KONTROL EDİLENLER :

1. AŞAMADA DEĞİŞENLER:

Aracın öncelikle sorunsuz çalışmasını sağlama adına önerilen süreyi göz önünde bulundurarak motor yağı ve yağ filtresi değiştirilir.Sonrasında sırayla hava filtresi ve polen filtresi , mevsimine göre soğutma sıvısı değiştirilir.

2.AŞAMADA KONTROL EDİLENLER :

Aracın beyni, tüm sinyalizasyon sistemi, silecekler, akünün değeri, lastiklerin durumu ve gösterge panelleri,aynalar, fren sistemi kontrol edilir. Bu sistemlerde görülen aksama giderilir varsa hatalı veya çalışmayan parça yenisi ile değiştirilir.

ARAÇ ONARIMI:

Araçta meydana gelebilecek hasarların en kısa sürede, en az maliyetle ve aracın değerini en asgari düzeyde etkileyecek şekilde yapılabilmesi son derece önemlidir. Bunun için araç sahiplerinin böyle bir durumla karşılaşınca ilk tercihi yetkili servis olmaktadır.

ARAÇ BAKIM VE ONARIMINDA TERCİHLER:

Özellikle belli yaşın üzerinde 0-5 yaş aralığında ki araç sahiplerinin tercihinin aracının bağlı olduğu firmanın servisini tercih ettiği görülmektedir.Bunda aracın garanti kapsamı içerisinde kalması konusundaki düşünceler başta gelmektedir.Yine aynı şekilde bu araçların el değiştirme sürecinde de servis bakımlı olma durumları sorgulanmaktadır. Bu durumlar ilk dönemlerde araçların bakım ve onarımlarında servislerin tercih edilmelerinde önemli rol oynamaktadır.

Tam tersi durumda ise yetkili servislerde bakım ve onarım yaptırma yerine özel bakım ve onarım merkezlerinin tercih edildiği görülmektedir.

Yorumlar

Daha Fazlası