Trafik sigortası Havuz sistemi Nasıl? Tavan fiyat uygulaması Ne zaman bitiyor?

Trafik sigortası Havuz sistemi Nasıl? Tavan fiyat uygulaması Ne zaman bitiyor?

Zorunlu trafik sigorta sistemi sil baştan değişiyor. Tavan fiyat kalkıyor yerine Havuz sistemi geliyor. İşte detaylar..

Zorunlu Trafik Sigortası Tavan Fiyat Uygulaması

Ülkemizde bulunan 20 milyona yakın araç sahibinin yaptırmakla mükellef olduğu mali trafik sigortası ile ilgili geçici olan tavan fiyat uygulaması getirilmişti. Sigorta firmalarının yoğun baskısı ve şikayetleri sektörün zarar ettiği iddiaları bakanlığı harekete geçirdi ve sistem sil baştan yenileniyor.Tavan fiyat Uygulaması Nedir Tavan fiyatlar illere göre ne kadar?

Yeni Sistem Neler Getiriyor?

Yeni havuz modeline göre Riskli sigortalılar için havuz oluşturulacak .Mehmet Şimşek 12 Nisan itibariyle araç grupları ve basamaklar ve il bazında azami primler belirleneceğini ve makul seviyelerin yakalanması hedeflendiğini belirtti.

Bazı sigorta firmaları yüksek risk grubu araçlara sigorta yapmaması şikayet konusu oluyordu.Yeni uygulamaya göre kötü sürücüler ve sürekli trafikteki otobüs minibüs taksi gibi risk faktörü yüksek araçları havuzda toplamaya karar verdiklerini belirten Şimşek bu konuyu merkezileştirerek riski tüm şirketlere bölüştüreceklerini belirtti.

Hazine müsteşarlığınca denetlenecek bu merkezi sistemin Türkiye Motorlu Taşıt bürosu tarafından yönetileceği belirtiliyor.

Sigorta Yaptırmazsam Ne olur? (TIKLA ÖĞREN)

Yorumlar

Daha Fazlası