Trafik Sigortası Hasarsızlık İndirim Basamakları

Trafik Sigortası Hasarsızlık İndirim Basamakları

Trafik sigortası prim basamakları 7 kademeden oluşur.

Trafik Sigortası Hasarsızlık İndirim Basamakları

Yeni yürürlüğe giren karar çerçevesinde uygulanmakta olan trafik sigortasında basamak uygulaması, hatasız ve herhangi bir kazaya karışmayan sürücüleri ödüllendirirken, kurallara uymayan ve hata yapan kişileri bir bakıma cezalandıran bir sistemdir.

Trafik Sigortası Hasarsızlık İndirim uygulamasında 7 basamak bulunmaktadır. İlk defa trafiğe çıkacak olan sürücü için 4. basamak tarifesi uygulanmaktadır. Poliçenin ilk yılında hasarsızlık olması halinde prim ücreti 5. basamakla değerlendirilerek %15, ikinci yılında hasarsızlık olması halinde 6. basamakla %30, üçüncü yılında da hasarsızlık olması halinde ise 7.basamakla %45 oranında indirim uygulanır.

Trafik sigortası basamak uygulamasında poliçenin ilk yılının hasarla kapatılması halinde 3. basamakla %50, ikinci yılının hasarla kapatılması halinde 2. basamakla %100, üçüncü yılının da hasarlı kapatılması halinde ise 1. basamakla %150 oranında poliçe priminde artış (sürprim) uygulanmaktadır.

Bir yıl içerisinden birden fazla kazası olan taşıtın kaza sayısı kadar basamak düşer. Örneğin bir yıl içerisinde 2 kazası olan 2 basamak birden, 3 kazası olan 3 basamak birden düşer.

Yorumlar

Daha Fazlası