Tamamlayıcı Trafik Sigortası Nedir? Kasko yerine Geçer mi? Tamamlayıcı sigortanın kapsamı nedir?

Tamamlayıcı Trafik Sigortası Nedir? Kasko yerine Geçer mi? Tamamlayıcı sigortanın kapsamı nedir?

Tamamlayıcı Trafik Sigortası Nedir? Tamamlayıcı sigorta fiyatları ne kadar? Tamamlayıcı sigorta neleri kapsıyor? tüm soruların cevapları bu yazımızda.

Tamamlayıcı Sigorta Nedir?

Tüm otomobiller için zorunlu olan Trafik sigortasına ek olarak düzenlenen poliçe ile zorunlu sigortadan daha geniş kapsamlı bir sigortanız olmaktadır. Kaza geçirmeniz halinde ikame (yedek) araç , çekici hizmeti, çilingir hizmeti, acil ambulans hizmeti gibi kasko benzeri kapsamlı bir sigortadır.

Trafik Sigortası Yaptırmazsam Ne Olur?

Kimler Tamamlayıcı Sigorta Yaptırabilir?

Herhangi bir sigorta şirketinden , aktif (iptale uğramamış) Zorunlu Trafik poliçesine sahip olan otomobil ve kamyonet sahibi tüm araç sahipleri Tamamlayıcı Trafik poliçesine sahip olabilir.

Tamamlayıcı Trafik Sigortası Hangi Teminatları Sağlamaktadır?

Tamamlayıcı Trafik sigortası ile sizi aşağıdaki durumlara karşı güvence altına alır.

  • İhtiyari Mali Mesuliyet Teminatı (3. Şahıslara verilebilecek zararlara karşı mali güvence)
  • Aracınız ile 3. Şahıslara verebileceğiniz maddi veya bedeni zararlar Zorunlu Trafik poliçenizde yer alan yasal limitler dahilinde karşılanmaktadır.
  • Bu limitin yetmediği durumlarda ise , Tamamlayıcı Trafik poliçenizde yer alan İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı devreye girerek, maddi yükün altına girmenizi önler. 250.000 TL ye kadar yükseltilebilen bu teminat ile sorumluluklarınız ekstra güvence altına alınır.
  • Yol Yardım Hizmetleri
  • Kaza sonrası çekici hizmeti, araç çilingir gönderimi, lastik değişim hizmeti, yakıt bitmesi durumunda çekici, acil ambulans gibi asistans hizmetlerinden 7/24 faydalanabilmektesiniz.

Tamamlayıcı Sigorta Kapsamına Ek Hizmetler

Ekstra Asistans hizmeti veren bazı firmalar aşağıdaki imkanları da sağlamaktadır.

  • İkame Araç: Kaza neticesinde aracınızın hareket edememesi ve çekici hizmetinin Yol Yardım tarafından sağlanması durumunda, olay başı 5 (beş) gün ve yılda azami 2 (iki) kez olmak üzere tarafınıza ikame araç sağlanmaktadır.
  • En geç 60 Dakikada Çekici: Çekiciye ihyiyaç duyduğunuzda, en geç 60 dakika içinde gönderimi sağlanmaktadır.
  • Taksi ücreti: Kaza neticesinde acil bir noktaya yetişmeniz gerekirse 50 TL'ye kadar şehiriçi taksi ücretinizin tarafımızdan karşılanmaktadır.

Tamamlayıcı Trafik Sigortası'nın Avantajları Nelerdir?

  • Sektörde bazı sigorta firmalarının sunulan Tamamlayıcı Trafik sigortası 1 yıllık veya mevcut Zorunlu Trafik poliçeniz bitiş tarihi ile aynı olacak şekilde kısa süreli düzenlenebilmektedir. Dilediğiniz poliçe geçerlilik süresini tercih edebilirsiniz.
  • Zorunlu Trafik poliçesinin kapsamını genişletmek amacı ile hizmete sunulan Tamamlayıcı Trafik poliçesi, özellikle Kasko poliçesine sahip olmayan araç sahipleri için avantaj yaratmaktadır. İkame araç, yol yardım hizmetleri gibi servisler Tamamlayıcı Trafik poliçeniz kapsamında kullanıla bilir, istenmeyen durumlara karşı ekonomik olarak önlem alınmış olur.
  • Aracınızın kullanımı esnasında, bir kimsenin ölümüne, yaralanmasına sebep olmanızdan ya da bir araca veya mala zarar vermenizden dolayı tarafınıza düşen yasal sorumluluk limitlerinizin üzerine 250.000 TL'ye kadar ek limit tanımlayarak size ekstra koruma sağlayabiliyoruz.
  • Oldukça ekonomik fiyat avantajı ile hizmetinize sunulan Tamamlayıcı Trafik poliçesine ister peşin, ister taksitli ödeme alternatifi ile sahip olabilmektesiniz...

Aylık Kasko Nedir? Kasko ücretini Aylık olarak ödemek mümkün mü?

Yorumlar

Daha Fazlası