Kasko Yaptırırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kasko Yaptırırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kasko yaptırırken sadece fiyat odaklı olmayın ve kasko poliçenizin hangi teminatları kapsadığını mutlaka inceleyin.

Kasko Yaptırırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

İndirimli kasko adı altında kasko poliçelerinde yapılan muafiyetler çoğu zaman sigortalının aleyhine sonuçlar doğurmaktadır.Kasko poliçenizin zorunlu teminatlar (çarpma, çarpışma ve yanma)dışında hangi teminatları kapsadığını mutlaka araştırın. Full kasko tabirinin içeriğini mutlaka sorgulayın. Siz siz olun aracınızı kasko yaptırırken aşağıdaki sadece fiyata bakmayın ve aşağıdaki hususlara mutlaka dikkat edin.

Anlaşmalı Servis Şartı; Kasko poliçenizde anlaşmalı servis şartı olup olmadığına mutlaka dikkat edin. Poliçenizde bu şart varsa aracınızı anlaşmalı servis dışında bir servise götüremezsiniz. Eğer farklı bir servise götürürseniz hasarın yüzde ellilere varan kısmını siz ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Ek Teminatlar İçin Anlaşmalı Servis Şartı; Eğer fazla para ödeyerek kasko poliçenize ek teminatlar (ikame araç, yol yardımı vb.) ekletmişseniz bu teminatların anlaşmalı servis şartına bağlı olup olmadığını kontrol ediniz. Aksi durumlarda bu teminatlardan yararlanamazsınız.

İhtiyari Mali Mesuliyet Teminatı; Başka araca verdiğiniz zarar trafik sigortasının limitini aşıyorsa (2019 yılı için 36 bin TL) kasko devreye girerek zararı karşılar. Örneğin sizin ihtiyarı mali mesuliyet teminatınız 50 bin lira, karşı araca verdiğiniz zarar ise 100 bin lira olsun. Trafik sigortanız bunun 36 bin lira kadarını, sizin kaskonuz ise 50 bin TL sini öder, Bu durumda geriye kalan 14 bin liralık hasarı siz karşılamak zorunda kalırsınız. İhtiyari mali mesuliyet teminatının yüksek olmasına dikkat edin.

Manevi Tazminat Teminatı; Kaza yaptığınızda karşı tarafa size manevi tazminat davası açabilir. Bu manevi tazminat teminatının sigorta poliçeniz kapsamında olup olmadığını kontrol ediniz.

Hasar Koruma Klozu: Daha önce kaza yapmadığınız için kaskonuzu indirimli olarak (hasarsızlık indirimi) yaptırıyorsunuz. Eğer poliçenizde hasar koruma klozu varsa bir defaya mahsus olarak yaptığınız kazada hasarsızlık indiriminiz bozulmaz.

Son olarak poliçenizdeki teminatların şarta bağlanıp bağlanılmadığını mutlaka kontrol edin. Deprem, sel, terör, orjinal cam vb. teminatların olup olmadığını mutlaka sorgulayın.

Yorumlar

Daha Fazlası