Kasko Sigortası İle Trafik Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kasko Sigortası İle Trafik Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kasko ve trafik sigortası arasındak en önemli fark trafik sigortasının zorunlu, kasko sigortasının ise isteğe bağlı olmasıdır.

Kasko Sigortası İle Trafik Sigortası Arasındaki Farklar Nelerdir?

Trafik sigortası zorunludur, kasko ise isteğe bağlıdır. Trafik sigortası yaptırmayan araçlar trafiğe çıkamazlar. Sigortasız araç bağlanır ve cezai işlem uygulanır.

Trafik sigortası karşı tarafa verdiğiniz zararı belirlenen limitler oranında karşılar. Trafik sigortası, herhangi bir kaza halinde ait olduğu aracın ya da poliçe sahibinin alacağı zararları karşılamaz, kasko yerine kullanılamaz ve manevi tazminatları gidermez.

Kasko sigortası ise bir aracın kaza yapması, yanması, çalınması ya da çalınma girişimi sonucunda alacağı zararların poliçe sınırları dahilinde giderilmesini kapsayan sigorta çeşididir. Trafik sigortasından farklı olarak herhangi bir zorunluluğu bulunmayan ve kaza durumlarında karşı tarafın değil; ait olduğu aracın zararlarını karşılayan kasko sigortası, yapılan poliçenin kurallarına göre hasarın bir kısmını ya da tamamını karşılar.

Zorunlu trafik sigortasının teminat bedellerini devlet belirler ve belirli bir sınıra bağlar. Yaralamalı veya ölümlü kaza durumuna göre limitler değişkenlik gösterir. Limitlerin aşıldığı durumlarda ise ödemenin limit üstünü araç sahibi öder. Kasko sigortası ise satın aldığınız poliçe teminat limitlerine göre ödeme yapar.

Yorumlar

Daha Fazlası