Seyir Halinde Lastik Aniden Patlarsa Ne yapmalı

Seyir Halinde Lastik Aniden Patlarsa Ne yapmalı

Lastik patlaması anında yapılması gerekenler, Lastik yarılırsa ne olur. Lastik Değiştirmenin Püf Noktaları ve daha fazlası bu yazımızda..

Ani Lastik Patlamaları

Güvenli sürüş için araçların lastikleri çok önemlidir. Diş derinliği, hava miktarı, düzensiz aşınma gibi durumlar sürekli kontrol edilmelidir.Aracımızın lastiklerini aracımıza binmeden gözle yada ayağımızla kontrol etmemiz güvenlik konfor açısından önemlidir.

Lastikte Düzensiz aşınma neden Olur?

Lastik basıncı nasıl ayarlanır? Lastiklere ne kadar hava vurmalıyım?

Lastiğe az yada çok hava vurmak zararlı mı?

Yolda Giderken Lastiğim Havası İnerse Ne yapmalıyım?

Lastik teknolojisi geliştikçe güvenliği de aynı oranda artmaktadır. Aracınızın lastiğine bir nesne saplandığında genelde havası çok uzun sürede inmeye başlayacaktır. Aracınız yolda giderken dengesi bozulmaya başladıysa ve kontrol zorlaşmaya başladıysa mutlaka aracın lastiklerini kontrol edin. Direksiyon ağırlaşacak ve kontrolden çıkma eğiliminde olacaktır.

Araç yaylanacak sağa sola çekmeye başlayacaktır ve uğultu benzeri bir ses gelecektir. Bu sizin aracınızın lastiğindeki havanın bittiğinin habercisidir. Bu şekilde seyahate devam ederseniz muhtemelen aracınızın lastiği kullanılamaz hale gelecek belkide jantları ve alt takımı da zarar görecektir.

Aniden Lastik Yarılırsa Ne yapmalıyım?

En tehlikeli durumlardan biriside lastiğin aniden yarılmasıdır. Bu durumda en önemli konu soğukkanlı olmak ve ani fren yapmadan aracı yavaşlatmaya çalışmaktır. Çünkü lastik yarılmalarında ani fren bir anda aracı yoldan çıkaracak veya savrulmasına sebep olacaktır. Doğru olanı kontrollü bir şekilde yavaşlama sağlamak ve araç içindekilere panik yaptırmamaktır.Patlasa da inmeyen lastik var mı?

Yazlık mı dört mevsim mi tercih etmeli?

Doğru Lastik seçmenin püf Noktaları Nelerdir?

Yorumlar

Daha Fazlası