Patlasa da giden Lastik Var mı?

Patlasa da giden Lastik Var mı?

Lastik patlaması, Lastik Değiştirme, Patlasa da sizi Lastikçiye kadar götüren lastik teknolojisi hakkında detaylar bu yazımızda..

Lastik Patlaması

Günümüzde kullanılan lastik teknolojisi sürekli yenilenmektedir. Tubeles (halk tabiriyle dublex) lastikler günümüz de kullanılan lastiklerin büyük bölümünü oluşturmaktadır. Herhangi bir çivi vida batması sonucu batan nesne çıkarılmadığı sürece 1-2 gün hatta 1 hafta fark edilmeden araç kullanılmaktadır. Lastik basınç sensörü olan araçlarda ise bu durum 3 5 dk içerisinde arıza lambası yanması suretiyle fark edilebilir ve büyük tehlikelerin önüne geçilmiş olur.(Lastik Basınç Sensörü Nedir?)

Patlasa da Gidebilen Lastik ve Faydaları

Lastik herhangi birhasar görmesi durumunda (patlama delinme vb) lastiğin içindeki hava basıncı değişecektir. Bu durum da bile bazı lastik tipleri belli hızlara kadar seyahatinize devam etmeye olanak sağlar.(75-80 Km).Bu sayede aracınızda sürekli stepne taşımak zorunda kalmazsınız.Stepnesiz Araç muayeneden geçer mi?Aracınızda daha fazla bagaj ve daha yük taşımış olursunuz. Olmadık bir zamanda lastiğinizin patlaması ve değiştirme zahmetiniz olmaz.

Lastik Seçiminin Püf Noktaları( Tıkla-Öğren)

Lastiğimin Üretim Tarihini Nasıl Öğrenebilirim

Lastiğin Raf Ömrü Kaç Yıldır?

Yorumlar

Daha Fazlası