Kasko Yaptırmak Mantıklı mı?

Kasko Yaptırmak Mantıklı mı?

Kasko ya bugüne kadar ne kadar ücret ödediniz? Kaskodan bugüne kadar ne kadar yararlandınız?

Kasko Yaptırmak Mantıklı mı?

Kasko yaptırmak bir nevi otomobilini belli oranda garanti altına almak yada oluşabilecek zararları teminat altına almaktır. Ancak sektördeki çarpıklıklar, kasko marifetiyle yapılan onarımların hasar kaydı olarak yüksek meblada yapılması ve araca işlenmesi ikinci elde değer kaybına yol açıyor. Örneklerle durumu özetleyelim.

Kasko Hangi Durumlarda Bozulur?

Kasko Neleri Kapsar?

Örnek 1

Kasko yaptıran bir kişi ufak şehir içi bir kazada aracında oluşan ufak tefek ezikler vb. için aracını servise bıraktığında sanayide basitçe 3,4 günde 2 bin TL ye maledeceği bir onarımı kaskodan yaptırdığında 6 7 bin TL ye yaptıracak ve kaskosu bozulacaktır. Bu durumda aracının değeri düşecek ve ertesi yıl kasko poliçesine ödeyeceği miktar bir hayli artacaktır. İkinci El olarak satarken 6 7 bin TL hasar kayıtlı bir aracı satmak zor olduğundan kişi kaskolu aracını kaskodan yaptırmayacak ve cebinden 2 bin TL ödeme yoluna gidecek bu sayede aracı hızlı ve hasar kayıtsız ucuz bir fiyatla yapılacaktır. Bu durumda kaskoya ödenen onca para ne içindir?

Örnek 2

Ölümlü bir kazaya karıştınız..Hava yastıkları açtı ve aracınız kullanılamaz hale geldi. Belkide aracınız kasko ile onarılması uygun olmayacak ölçüde zarar gördü ve pert oldu. Bu durumda aracınızın ücretini büyük oranda kasko firmasından tahsil edersiniz. Ölümlü bir kazada kişilere ödenecek tamzinatlar vb sizi zor durumda bırakmaz. Bu durumda kaskoya ödemiş olduğunuz rakamın çok çok daha fazla zarardan kurtulmuş olursunuz.

iki durumda insan hayatının içinde olan yaşanmış durumlar.Karar vermek çokta zor olmasa gerek.

Kasko İle ilgili Tüm Merak Ettikleriniz için tıklayın

Kapsamlarına dikkat edilerek yapılan iyi bir kasko poliçesi sizin için ve etkileşimde olduklarınız için bir kurtarıcı olduğu açıktır. Teminatlar ve ödediğiniz ücreti tarttığınızda kaskonun önemi ortaya çıkacaktır.

Yorumlar

Daha Fazlası