Kaportadaki Güneş Yanıkları Nasıl Giderilir

Kaportadaki Güneş Yanıkları Nasıl Giderilir

Güneş yanığı Nedir, Güneş Yanığı giderilebilir mi? Pasta Cila Boya Koruma ve Folyo Uygulaması yapmak Güneş yanığına Çözüm olur mu

Güneş Yanıklarının Temel Sebepleri

Genellikle sıcak bölgelerde ve koyu renkli araçlarda rastlanan kaportadaki güneş yanıklarının temel sebebi güneş olsa da bazı yan etkenlerde mevcuttur.Kuş pislikleri, arabanın üzerine sıçrayan kimyasallar, ağaçlardan akan reçineler, zift, araca yapışan brandaların örtülmesi güneşle birleştiğinde aracın boyasının üstündeki parlaklık veren ve koruyucu olan vernik katmanını yakar ve kavlatır. Uzun süre güneş altında kalan (yatan araç) araçlara hep aynı açılara aynı bölgeye direkt güneş ışığı teması yanmayı (kanser diye tabir edilir) başlatır.

Güneş ışığı aracın kaportası yanı sıra aracın torpidosu iç aksamları döşemelere kadar zarar verir. Uzun süre güneşe maruz kalan araçların içinebinildiğinde çok dikkatli olunmalıdır. ısınan havanın kansorejen olduğu bilinmektedir.(Güneş çarpması ve kansere dikkat-Mutalaka Okuyun)Güneş yanıkları olan otomobil grubu 1990-2000 modeller arasında daha yoğundur.

Güneş Yanığından Korunmak İçin Neler Yapılabilir?

  • Öncelikle aracınızın uzun süre güneşe direk maruz kalmamasını sağlamalısınız.
  • Aracınızı sürekli ve pis bıraktığınızda lekeler kuş pislikleri reçinelerkalıcı olarak araç kaportasına yerleşir.
  • Aracınızın boya korumave cilasını en az 2 yılda birdefa yaptırın
  • Aracınıza branda örtüyorsanız kaliteli ve hava alan modelleri tercih edin.Araba Nasıl Yıkanır?

Güneş Yanığı Giderilebilir mi?

Güneş yanıkları verniği bitirip boyanın kendisini yemesine kadar hatta alttan astar (boya altı katman) görünecek kadar ileri gidebilir. Bu durumlarda artık güneş yanığı için boyama yada folyo kaplama yapılabilir. pasta cila vb yapmanın bir faydası olmayacaktır. Ancak güneş yanıklarının yeni başladığı durumlarda kaliteli malzeme ile belli miktar daha geciktirilebilir.Motoru Yıkatmak doğru mu? Boya koruma sayesinde oluşturulan katman ile güneş yanığı giderilmiş olur. Pasta yapmaktaki mantık en üstteki hasarlı katmanı bir alttaki temiz boya katmanı ile aynı seviyeye getirmektedir.Gereğinden fazla sayıda yapılan pasta cila uygulaması da aracın boyasının haddinden fazla incelmesine sebep olacağı bilinmelidir.

Yorumlar

Ergün Sarı
Güzel bir içerik olmuş teşekkür ederim
Sami Baltaş
İçerik için çok teşekkür ederim :)
erdalyagci16
teşekkürler hocam bilgiler için
Hüseyin Çapkın
Yararlı bir bilgi olmuş teşekkür ederim

Daha Fazlası