Motoru Yıkatmak Doğru mu? Motor Temizliği Nasıl yapılır?

Motoru Yıkatmak Doğru mu? Motor Temizliği Nasıl yapılır?

Motor Yıkatmak Doğru Mu? Motor Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Motor aracımızın aslında çokta muhatap olmadığımız bölümlerinden olsa da aracın kaputunu açtığımızda karşılaşacağımız görüntü bizi rahatsız edebilir. Aracın motor temizliği görselliğin yanı sıra sorun çıkarma yağ akıtma ve conta problemlerini anlamada bize yardımcı olur.

Maddeler halinde Motor Temizliğinde Püf Noktalar

  • Eğer motorunuz çok aşırı kirli değilse piyasada satılan birçok kaliteli ürün vardır, bunlardan birini kullanarak ve ince uzun saplı bir fırça yardımıyla bu sorunu çözebilirsiniz. Bu sayede hiç risk almadan motorunuzun temizliğini yapmış olursunuz. Bu uygulamayı yaparken önce kaputun altında koruma keçesi varsa önce onun tozunu temizleyin daha sonra ise uygulayacağınız temizleyici ürünü sıkın ve kaput keçesi temizliğini tamamlayın. Aynı işlemi motor içinde uygulayın elinizin girebildiği tüm detay bölgeleri fırça yardımı ile temizleyin.
  • Motorunuz çok aşırı kirlendiyse yağ akıntıları vb durumlar oluştuysa mutlaka bazı parçaları (beyin-alternatör vb) poşet ile sarıp ister lastikle isterseniz ip yardımıyla su vb yabancı madde almayacak şekilde kapatmanız gerekir. Temizlik işlemi bittikten sonra aracınızı en az 4 5 dakika çalışır vaziyette tutmanız lazım. Çünkü kalan su ve temizleyici madde akıntıları motordan uzaklaşmalıdır.
  • alternatör
  • Motor temizliğinde en önemli kural motorun kesinlikle soğuk olmasıdır.
  • Aslında beyin ve alternatör normal bir suyla zarar görmez, ancak tazyikli su ve uzun süreli uygulamaların zarar verme ihtimaline karşı bu tedbir alınır.
  • Detaylı temizlik istemem bana görünür parçalar parlak dursun temiz görünsün masrafsız olsun derseniz yine motor soğukken gaz yağı ile süngeri nemlendirip görünen parçaları temizleyip parlatabilirsiniz.

Yorumlar

Daha Fazlası