Hasar Kaydı Nasıl Sildirilir? Pert kaydına nasıl İtiraz Edilir? Boyasız araçta ağır hasar olur mu?

Hasar Kaydı Nasıl Sildirilir? Pert kaydına nasıl İtiraz Edilir? Boyasız araçta ağır hasar olur mu?

Pert Kaydı sildirmek Mümkün mü? Boyasız araçta ağır hasar olur mu? Hasar kadına Nasıl İtiraz Edilir? ve çok daha fazla soruya cevap bulabilirsiniz.

Hasar Kaydı Nedir?

Hasar kaydı durumu önceki yıllara nazaran şu anda ikinci el otomobil dünyasında çok büyük önem kazanmış durumda. Aracını kazadan sonra tutanak tutturarak kasko yada zorunlu trafik sigortasından yaptıran kişilerin araçlarına üzerine bu hasar kayıtları işlenir. 2003 ve sonrasında ki hasarlar şuanda sistemde işlidir. Ancak kişi bu tarihten önce kaza yaptıysa yada kaza sonrası tamir ve onarımı cebinden yaptırdıysa araçta herhangi bir kayıt görünmeyecektir.

Hasar Kaydı, Kaza kaydı ve değişen parça bilgisi Nasıl Sorgulanır?

Hasar Kaydı Pert Kaydı Aynı Şey mi?

Tramer sorgusu temiz ancak araç pert mümkün mü?

Hasar kaydı sigorta vb diğer merak ettikleriniz başlıklara ulaşmak için.

Hasar Kaydı Sildirilebilir mi?

Sigorta Gözetim Bilgi Merkezi araçların sigorta işlemleri ve bunların kayıtlarıyla ilgilenmektedir. Aracınıza ait olmayan yanlışlık olduğunu düşündüğünüz durumlarda buraya başvuru yaparak düzeltme talebinde bulunabilirsiniz. Ancak şunu bilmelisiniz ki bu tarz itirazların %90'ı boş itirazlardan oluşur. SGBMye işlenmeden önce birçok filtreden geçen bu rakamlarda yanlışlık çok azdır.

Aşağıdaki örnekler konuyu daha iyi açıklayacaktır.

SGBM Hasar düzeltme sayfasına gitmek için tıkla.

Örnek 1: Aracınız 2010 modeldir ancak hasar daha eski bir tarihte görünüyordur. Bu durumda başvuru yapabilirsiniz muhtemelen yanlışlık vardır düzeltilir.

Örnek 2: Aracınız 2015 yılında değeri ortalama 30 bin TL iken 70 bin TL hasar görünüyordurEğer sigortacınızdan hasarın detaylarını çıkarabilirseniz yanlışlık olduğunu ispatlarsanız düzeltebilirsiniz. (Bazı durumlarda ölümlü yaralanmalı kazalarda yüksek rakam çıkması mümkündür)

Örnek 3 : Aracımda boya değişen yok ama ağır hasar kayıtlı görünüyor sildirebilir miyim?

Hayır sildiremezsiniz. Çünkü ağır hasar kaydı sadece aracın boyası ile ilgili değildir.

  • Araç çalınmış sonra bulunmuş olabilir.
  • Araç sel hasarlı olabilir
  • aracın hava yatıkları açmış alttan darbe almış olabilir.
  • aracın şanzımanı vb arızalanmış ve başka parçalara zarar vermiş olabilir vb.

Yorumlar

MEHMET AKGÖLLÜ
Aracimda orjinal olan parçalar değişmiş olarak sistemde kayıtlı.Örneğin aracın kaputu orjinal ile değişmiş görünüyor ama kaput fabrikada takılan parça.Farlar değişmiş görünüyor lakin kazadan sonra kırılan plastik aksam yapıştırılmış.Benden önceki sahibi buna itiraz etmemiş nasıl bir yol izlemem gerekir?
Zeynel Abidin Gültekin
telefondan sorgulayıp mesajla gelen kaza tarihini giriyorum . Bu tarihe ait bir kaza kaydı yoktur çıkıyor. Plakadan sorguluyorum kayıt yok diyor. Bir türlü bulamadım.
Mustafa yılmaz
Aracim 2006 model axor cekici 1840 LS 2006 daki fiyatı 105000 tl o yılda yaptığı kazada görünen hasar 130207tl bu nasıl oluyor üstelik aracım baştan sona orjinal ağır hasar kayıtlı da değil Carpma yazıyor sadece
Uğur küçükbas
Merhaba, ben değişen parçaları öğrenmek için mesaj attığımda değişen parçalarla birlikte gerçekten çok farklı bir km bilgisi de geliyor. Bu km bilgisini sildirebilirmiyim?

Daha Fazlası