Engelli Yoluna Park Edenleri Nereye Şikayet edebilirim, Engelli Yoluna, Kaldırıma, Yaya Geçidine Park Etmenin Cezası Nedir?

Engelli Yoluna Park Edenleri Nereye Şikayet edebilirim, Engelli Yoluna, Kaldırıma, Yaya Geçidine Park Etmenin Cezası Nedir?

Engelli yoluna park edenleri Nereye Şikayet edebilirim? Yay geçidi ve Engelli Yoluna Park edene hangi cezai İşlem Uygulanır?

Engelli Yoluna Park Eden Araçlar?

  • Trafik Kanunu 61/1-o bendine göre Taşıt yolu üzerinde engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerine park edenlere 280 TL civarında (2019 zammına göre hesaplanmıştır) cezai işlem uygulanır. Bu ceza yanı sıra araç sürücüsüne 10 ceza puanı uygulanır.
  • Yaya yolllarına park etmenin cezası ise 108 TL'dir ve yine bu kurala uymayan sürücü için 10 ceza puanı uygulanır.
  • Yaya geçidi ve Engelli Rampasına Park etme yasağına aykırı park yapan araçlar Trafik zabıtasınca çektirilir. Masraflar ödenmeden araçları teslim edilmez.

Bu tarz sosyal sorumluluk içeren durumlarda maddi cezadan daha çok aracımızı park ettiğimiz yerden bir engellinin geçmesini zorlaştıracağımızı unutmamalıyız. Yada yaya geçidini kullanacak bir kişinin başka bir yerden yolun karşısına geçmek zorunda kalıp kazaya sebebiyet verebileceğini aklımızdan çıkarmamalıyız.

Yaya Geçidi ve Kaldırıma Park Yapan Sürücüleri Nereye Şikayet Edebilirim?

Yaya Geçidine, Engelli Rampasına yada Kaldırıma Park eden araçları 155 ve trafik zabıtaya şikayet ettiğiniz takdirde araçları çektirilecektir.

Yorumlar

Duran
Besiktaş ortakoy finas bank onu engel yoluna sıgara satan arac park edip saatlerce gelmeyen arac sahibi geldinde soledimde ne olmuski diyor resmide var

Daha Fazlası