Yakıt Kesici Sensör Darbe Sensörü Nedir? Nasıl Çalışır?

Yakıt Kesici Sensör Darbe Sensörü Nedir? Nasıl Çalışır?

darbe sensörü nedir? Darbe sensörü nasıl iptal edilir? Darbe sensörü Nasıl Çalışır vb hakkında detaylı bilgiler bu yazımızda.

Darbe Sensörü Nedir? Darbe Sensörü Ne İşe Yarar?

Darbe alan araçlarda bulunan bu sensörler yenilenen teknoloji ile çok büyük bir gelişim gösterdi. Örneğin kaza sonrası aracınızın yakıtın kesilmesi gereklidir. Aksi takdirde yangın vb facialar yaşanabilir. Bunun yanı sıra ateşleme sisteminide devre dışı bırakan bu sensör sayesinde büyük tehlikeler bertaraf edilir.

Genel itibariyle aracınızın aküsünün sağında veya solunda özellikle dikkat çekmesi için kırmızı renkte yapılmış bir buton olacaktır. Darbe sensörü butonuna kuvvetlice basmanız durumunda sensör devre dışı kalacaktır. Darbe sensörü bazen gereksiz devreye girebilir. Bu sensörü devreden çıkarmak için kuvvetlice basmak gereklidir. Tüm araçlarda bu sensöre müdahale mümkün olmayabilir. Fransız grubu araçlarda manuel iptal edilebilirken. Alman otomobillerinde bu mümkün değildir.

Darbe Sensörü Aracımın Neresinde Bulunur?

Yorumlar

Sefa çevik
Merhaba, Aracım 2001 model golf 4 gün önce benzin gelmedi. Çekicile servise götürdüm benzin sigortası dedi yaptı bugün de aynı sorunu yaşadım ama sensörün yerini bir türlü bulamadım. Benzin darbe sensörü nerededir acaba ?? Yardımcı olurmusumuz.

Daha Fazlası