Yakıt (benzin mazot) deposu temizliği nasıl olmalı?

Yakıt (benzin mazot) deposu temizliği nasıl olmalı?

Yakıt deposu Temizlenir mi? Yakıt deposunda tortu oluşur mu? Yakıt deposu sökülmeden temizlenir mi ve çok daha fazlası bu yazımızda..

Yakıt Depomu Temizletmeli miyim?

Aracınızın yakıtı az kaldığında yada bazen araca aşırı yüklendiğinizde araç depodan daha fazla ve ani yakıt çekecektir. Bu gibi durumlarda aracınızdan istediğiniz verimi alamıyorsanız anlık arıza lambası yanıp sönüyorsa muhtemelen yakıt deponuzun pis olmasından kaynaklıdır.

Yakıt Sistemi Temizleyiciler İşe Yarar mı?

Katkılı yakıtlar saf olmadıkları için uzun süreli kullanımlarda depo zeminlerinde tortu oluşması olası bir durumdur. Bu konu ile alakalı bir çok kimyasal ürün yakıt sistem temizleyicileri mevcuttur. Bunlar düzenli olarak aracınıza uyguladığınızda aracınızın hem depo zemininde hemde yakıt sisteminde tortu birikmesi olmayacaktır. Ancak 10 yıl süreyle benzinli bir aracın deposunu temizlemek istiyorsanız bu tarz ürünler size fayda sağlamayacaktır. Çünkü yıllardır birikmiş olan tortular katkı maddesini etkisiyle depo zemininde ayrılacak ancak enjektör vb başka bir yakıt sistemi parçasına gidecek ve muhtemelen oraya zarar verecektir.

Yakıt deponuz uzun yıllardır temizlenmemişse sökülerek uygun çözücü sıvılar ve içerisine zincir salınarak çalkalama yöntemi(eski klasik usül) yada modern makinelerle temizliği yapılmalıdır.

Yorumlar

Daha Fazlası