Triger Zincirinin Değişmesi Gerektiğini Nasıl Anlarım

Triger Zincirinin Değişmesi Gerektiğini Nasıl Anlarım

Triger zinciri değişimi ne zaman yapılır? Değişmesi gerektiği Nasıl Anlaşılır? Triger kayışı kaç km ve kaç yılda değişir?

Neden Zincir?

Triger Kayışı ve Triger Zinciri temel olarak aynı görevi yapsalarda yeni teknolojilerin tamamına yakınında artık zincir kullanılmaya başlandı. Bunun en temel sebebi triger kayışının kopacağının önceden anlaşılamamasıdır. Zaten triger kopup siz yola devam etmeye çalıştığınızda asıl sorun burada ortaya çıkacak ve büyük maddi zarar oluşacaktır. Yeni teknoloji ile üretilen kayışlar çok dayanıklı olsa da kopmanın anlaşılamaması firmaları zincire yönlendirmiştir.

Zincirin Değişmesi Gerektiği Nasıl Anlaşılır?

Triger zinciri genelde kopmadan değişimi geldiğini size sesli olarak hissettirir. Başlarda ufak metal sesi ile başlar ve daha sonra ise şıkır şıkır ses gelir. Daha da inat ederseniz muhtemelen ses artacak ve bir zaman sonra kopacaktır.

Triger Kaç Km'de Değiştirilmelidir?

Triger değişim süreleri, üretici firma tarafından belirlenir 60.000 – 80.000 – 100.000 – 120.000 kilometrelerde değişim tavsiye edilir, sıklıkla 80.000 kilometrede değişim yapılması gerektiği görülür.

Triger Kayış Kaç Yılda Değişmelidir?Triger kayış ise kauçuk malzemedeki yıpranmadan dolayı dört veya beş yılda bir değişim yapılması da öngörülebilir. Zincir trigerlerde böyle bir durum söz konusu değildir.

Triger Kayış Değişimi Nasıl Yapılır?

Triger kayışı değişimi toplu olarak ve orijinal malzemeyle yapılmalıdır. Sistem içerisindeki bazı parçalar eski bazı parçalar yeni olursa, motorun çalışma prensibine aykırı gaz giriş çıkışları olacağı için motor ömründe kısalmalar ve performansta düşüşler olabilir. Bu nedenle, triger kayışınız değişirken aracınızın başında bulunmanız ve tamamın orijinal parça ile değişimini sağlamanızı öneririz.

Yorumlar

Daha Fazlası