Triger Kayışının Değişip Değişmeyeceği Nasıl Anlaşılır?

Triger Kayışının Değişip Değişmeyeceği Nasıl Anlaşılır?

Triger Kayışının Değişip Değişmeyeceğinin gözle kontrol edilerek anlaşılması çok zordur.

Triger Kayışının Değişip Değişmeyeceği Nasıl Anlaşılır?

Triger kayışının değişmesinin gerekip gerekmediğinin nasıl anlaşılacağı konusu çok merak edilmektedir. Eğer aracı sıfır aldıysanız yada daha önceki değişim kilometresini biliyorsanız aracınızın marka modeline göre satıcının belirttiği km periyodunda triger kayışını değiştirirsiniz.

Fakat 2. el bir araç aldınız ve trigeri hakkında bilgi sahibi değilseniz triger kayışını değişiminin gerekip gerekmediği ciddi bir sorundur.

Triger kayışı motor üzerinde bir muhafaza içerisindedir. Muhafaza sökülmeden görülemez. Bu muhafaza sökülerek triger kayışı görülebilir fakat kayışın değişip değişmeyeceğinin anlaşılması oldukça zordur, hatta imkansızdır.

Kayışın tamamen sökülerek her cm'sinin kontrol edilmesi gerekir. Kayışta yıpranmalar, aşınmalar, çatlaklar kontrol edilir. Bu kontroller bize kayış hakkında fikir verebilir. Buna rağmen kayıştan tam olarak emin olmak imkansızdır ve hiç bir usta kayışa şu kadar km daha gider şeklinde garanti veremez. Bu yüzden en sağlıklısı her halükarda kayışı değiştirmektir. Eski kayışı tekrar takarak işinizi şansa bırakmış olursunuz.

Zaten triger kayışının sökülüp takılması baya bir işçilik gerektirdiğinden maliyetlidir. Bu yüzden hazır eski kayış sökülmüşken yenisiyle değiştirmek en sağlıklı ve ekonomik olanıdır. Eski kayışı tekrar taktırsanız bile işçilik ücretini her halükarda ödeyeceğinizden yeni kayış seti taktırmak daha mantıklıdır.

Triger gibi önemli bir parça değişirken kesinlikle orijinal parça kullanılmalıdır ve mümkünse garanti şartları açısından yetkili serviste değiştirilmelidir. Triger kayışı kopması sonucu oluşan hasarlar ciddi meblağlar tutmaktadır. Bu yüzden bu tür durumlarda muhatap bulma açısından yetkili serviste garantili bir şekilde değiştirmek en mantıklısıdır.

Triger değişimiyle birlikte devirdaim pompasının da değiştirilmesi uygun olur. İleride devirdaim pompası bozulduğunda değiştirmek için triger setinin de sökülmesi gerekeceğinden maliyetli olacaktır. Bu yüzden triger değişimi set olarak ve devirdaim pompasıyla birlikte değiştirmek gerekir.

Yorumlar

Selami gören
Renault 11 flash 1990 model,trigel kayisi koparsa motorda büyuk sikinti acilirmi,siboplar vb.zarar görürmü? Modele göre degisir diyorlar.

Daha Fazlası