Travers (Beşik) Nedir? Travers Ne İşe Yarar? Travers Arızalanır mı?

Travers (Beşik) Nedir? Travers Ne İşe Yarar? Travers Arızalanır mı?

Travers araçta motor, şanzıman ve süspansiyon sistemi parçalarının sabitlendiği parçadır.

Travers (Beşik) Nedir? Travers Ne İşe Yarar?

Travers aracın ön ve arkasında bulunan ve iki ucundan şasiye bağlı taşıyıcı bir parçadır. Motor şanzıman ve bazı ön düzen parçaları bu parçaya sabitlenir.

Travers bir nevi şasi görevi gördüğünden oldukça sağlam yapıdadır. Kolay deforme olmaz. Alttan alınan bir darbe sonucu eğilmesi yada şasiye bağlandığı burçların deforme olması gibi arızalar yaşanabilir. Traversin şasiye bağlandığı burçlardaki kauçuk parçaların eskimesi yırtılması sonucu ses yapabilir.

Travers bir darbe sonucu aşırı eğilirse motor, şanzıman ve salıncakların konumu değişebilir. Buda araçta değişik sıkıntılar çıkarabilir. Traversin burçlarının aşırı aşınması durumunda boşluk oluşur ve uzun süre böyle kullanılırsa sürekli sallanacağından motor ve şanzıman kulaklarında da gevşemeler meydana gelebilir. Bu da motorun ve şanzımanın aşırı titremesine neden olur. Bu yüzden travers bağlantılarının belli aralıklarla kontrol edilmesi gerekir. Özellikle alttan alınan darbelerde traversin eğilip eğilmediği ve şasiye bağlandığı burçların durumu kontrol edilmelidir.

Yorumlar

Daha Fazlası