Trafik Güvenliği Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Trafik Güvenliği Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Bunları Biliyor muydunuz? Ani durumlarda sadece Frene mi Yoksa Fren debriyaj birlikte basınca mı kısa sürede durulur.Detaylar bu yazımızda..

Şehir içinde ve kısa mesafede emniyet kemeri takmak gerekmez:Ölümlü kazaların % 35' i şehir içi ve kısa mesafelerde yapılan sürüşlerde meydana gelmektedir. 50 km hızla çarpışan araçtakiler yaklaşık 4 tonluk basınca maruz kalmakta olduğu göz önüne alındığında kemer takmanın ciddiyeti ortaya çıkmaktadır.

Arka koltukta oturanların emniyet kemeri takmalarına gerek yoktur:çarpma anında araç içerisinde bulunanlar aynı hızla bir yere çarpana kadar ilerlemeye devam ederler.Bunu önlemek yani araç içerisinde kazayı en az hasarla atlatabilmek adına arka koltukta oturanların da kemer takmaları son derece önem arz etmektedir.

Ani frende önce frene sonra debriyaja basarsak fren mesafesini kısaltırız: Ani fren esnasında frene ve debriyaja aynı anda basmak fren mesafesini kısaltır.Bu şekilde motor gücü devre dışı bırakılarak fren mesafesi en aza indirilir.

Yağmurda inik lastik daha az kayar: Tam tersine inik lastikte su boşaltma ve tutunma kanalları kapalı olacağı için tutunma azalır en yavaş hızlarda dahi kayma artar.

Yorumlar

Mustafa
Once fren sonra debriyaj yerine ikisine birlikte basmak daha hizli yavaslatiyormus yeni ogrendim gerçekten onemli bir durum.

Daha Fazlası