Trafik Cezası Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

Trafik Cezası Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

Trafikte olup da ceza yememek neredeyse imkansız hale geldi. Peki aracınıza ceza yazıldığını nereden öğreneceğinizi biliyor musunuz? Yanıtı yazımızda.

Trafik cezanız olup olmadığını Emniyet Genel Müdürlüğü ceza sorgulama sayfasından ya da e-devlet üzerinden öğrenme şansınız var. EGM için kimlik bilgileriniz yeterli ancak e-devleti kullanabilmek için PTT'den şifre almanız gerekli. Aldığınız şifre ile e-devlet üzerinden birçok işlem yapabilirsin. Bu işlemlere trafik cezalarınız da dahil tabii ki.

Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) internet sayfasından motorlu taşıtlar bölümünü kullanarak da borcunuz olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Son olarak telefonunuz mesaj bölümüne TPC, PLAKA, Tescil Tarihi ve TC Kimlik numaranızı ayrı ayrı yazıp 1189'a göndererek trafik cezanız olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu işlem operatörünüzün belirlediği tarife üzerinden ücretlendirilecektir.

Otomobilblog olarak tavsiyemiz e-devleti kullanmanız yönünde. Çünkü e-devlet başkaca bir çok işleminizi bilgisayar başından yapmanıza imkan sağlıyor.

Yorumlar

Daha Fazlası