SUV Araç Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

SUV Araç Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Otomobil üreticileri tarafından çok çeşitli alternatifler ile satışa sunulan SUV türü araçlar kabiliyetleri, satın alma ve bakım maliyetleri açısından karar vermenizi epey zorlaştırabilir. Bu yazımızda SUV araç tercihinize yön verecek

SUV türünde ki araçlar hem asfalt hemde arazide kullanılabilecek yapıda üretilmiş, genellikle 4x4 çekişli sportif araçlardır. Bu nedenle zorlu arazi koşullarına göre tasarlanıp donanım özellikleri kısıtlı tutulmuş araçlar ve şehir içi kullanıma hitap eden, son derece modern, karizmatik tasarıma sahip, en yeni teknoloji ile donatılmış lüks araçlar olarak ikiye ayırmak en başında işimizi kolaylaştırabilir. Kısacası bir doğa tutkunu arazi koşullarında geziye çıktığından büyük tekerlekleri olan yüksek ve neredeyse bir traktör kadar güçlü bir araca ihtiyacı olduğunu biliyor olmalı.Kullanım amacınızı belirledikten sonra birçok firmanın ürettiği modellere göz atmaya başlayabilirsiniz.

SUV Araç Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

  • Arazide kullanılacak bir araca mı ihtiyacınız var yoksa asfalt üzerinde günlük kullanılacak bir araca mı?
  • SUV araçların motorlu taşıtlar vergisinin binek otomobillere göre yüksek olduğunu unutmayın.
  • SUV araçlarda geniş tabanlı 4x4 lastikler takmanız gerekeceğini unutmayın.
  • Yakıt türü olarak benzin yada dizel seçilirken kilometre de litre cinsinden yakıt sarfiyatı, buna bağlı olarak yakıt litre fiyatı ve çok önemli bir konu olan kullanım ömrüne göre bakım maliyeti iyi düşünülmelidir.
  • Otomatik veya manuel şanzıman seçimi
  • 3 kapı veya 5 kapı seçeneği
  • Sıfır kilometre araç alıyorsanız SUV türünde de fabrika çıkış paket seçeneklerine ek olarak donanım tercihinizi ücretlerine bağlı olarak kendinizde belirleyebilrisiniz. Hiçbir zaman kullanmayacağınız donanımı listenize eklemeyin. Bu size ileride karşınıza çıkacak kronik sorunları, dolayısıyla masrafları şimdiden engelleme şansı verecektir.

Güvenli sürüşler.

Yorumlar

Daha Fazlası