Sıralı Sistem LPG'li Araçlarda Rölanti Sorunu

Sıralı Sistem LPG'li Araçlarda Rölanti Sorunu

Lpg'li araçlarda rölanti sorunu neden kaynaklanır?

Sıralı Sistem LPG'li Araçlarda Rölanti Sorunu

LPG'li araç arızalarının birçoğunda en çok dikkat edilmesi gereken hususların başında, aracın benzinde düzenli çalışıp çalışmadığıdır. LPG sistemi benzinli araca sonradan uyarlandığından benzinde var olan sorunlar direk olarak LPG sistemini de etkiler.

Örneğin aracınız benzinde çalışırken tekleme ve ya rölanti sorunu varsa bunun aracınız LPG ile çalışırken de olması kuvvetle muhtemeldir. O yüzden LPG'li aracın benzinde kusursuz çalışıyor olması gerekir.

Gelelim sıralı sistem LPG'li aracımızın rölanti sorununa;

Aracımız benzinde kusursuz çalışıyor, tekleme yapmıyorsa sorun LPG sistemi kaynaklıdır. Bu arızanın başlıca sebepleri:

  • LPG enjektörleri içerisinde bulunan yay piston ve contalarda zaman içerisinde meydana gelen yıpranmalardır. Enjektörler bu durumda ateşleme zamanını tutturamaz ve tekleme ve rölanti düşüklüğü meydana gelir. Yine enjektörlerden biri ve ya birkaçının bozuk olması da teklemeye ve rölanti düşüklüğüne neden olur.

  • LPG' li aracınızın gaza geçme sıcaklığı düşükse motorunuz ısınana kadar rölanti düşüklüğüne neden olur.
  • Regülatörünüzün diyaframı özelliğini yitirdiyse, araç ısınana kadar LPG enjektörlerine düzensiz yakıt göndereceğinden rölanti düşüklüğüne hatta benzinden gaza geçişlerde motorun stop etmesine neden olabilir.

  • LPG ayarınızın düzensiz olması (gaz basıncının yanlış olması, benzin ve gaz enjeksiyon süreleri arasındaki farkın çok olması ) hem rölanti sorunu, hem yakıt sorunu, hem de performans sorunu doğurur.

Aracım kendiliğinden gazdan benzine geçiyor arızası için tıklayınız.

Sıralı sistem LPG' li aracım zor çalışıyor arızası için tıklayınız.

Motor soğutma suyunda gaz kokusu varsa nedeni nedir? Ayrıntılar için tıklayınız.

Yorumlar

Daha Fazlası