Senkromeç arızası ve Senkromeç ne İşe Yarar?

Senkromeç arızası ve Senkromeç ne İşe Yarar?

Senkromeç Nedir? Senkromeç Ne işe yarar? , Senkromeç Arızası ve çok daha fazla bilgiyi bu yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Senkromeç Nedir?

Günümüz otomobillerinin birçoğunda vites kutusu senkromeçlidir. Senkromeçli vites kutuları gelişmiş teknoloji ürünüdür ve güç aktarım organlarının birbiriyle bağlantısını sağlayan parçadır.

Senkromeç Nasıl çalışır Ne İşe Yarar?

Vites kolunu her hareket ettirdiğinizde bir dişliyi harekete geçirmiş olursunuz. Eski vites kutularında hem vites geçişleri zor hemde vites arızaları kullanıma bağlı sıklıkla görülmekteydi. Senkromeçler sayesinde vites kolay geçer ve daha az arıza verir.

Vites değişimi esnasında senkromeç vites dişlileri arasındaki devri eşitler sürtünmeyi azaltır ve dişli kırılması yıpranması gibi arızaların önüne geçilmiş olur.

Senkromeç iki dişli arasındaki devir sayısını eşitleyerek iki dişlinin birbirine tam oturmasını sağlar bu tam oturma işlemi birden olduğu için sürtünme olmaz ve dişlilerde aşınmalara rastlanmaz.

Senkromeç Arızaları

Senkromeç arızalarında genelde sesli olarak araç kendini belli eder. Özellikle senkromeçi arızalı araç vites küçülttüğünde carlama diye tabir edilen sesi yapar ve sürtme sesi de gelir. Masraflar şanzıman sökülmeden belli olmaz. Senkromeç arızalı olarak kullanılan arabalarda genelde vites dişlilerinde de sorun oluşur.Baskı balatanın da değişimi gelmişse fazla işçilik ödememek adına işlemler birlikte yapılmalıdır. Fiyatları 50 TL ile 250 TL arasında değişse de asıl önemli olan işçilik kalitesi ve fiyatıdır.

Yorumlar

Daha Fazlası