Rot Balans Nedir? Rot Balans Ayarı neden Önemlidir?

Rot Balans Nedir? Rot Balans Ayarı neden Önemlidir?

Aracın Yol ile temasını sağlayan lastikler ve Ön takım ile ilgili en Önemli ayar olan Rot Balans ayarı Hakkında detaylı bilgiler bu yazımızda.

Rot Balans Nedir?

Rot Balans aracın alt takımın ön lastiklerinin yön durumu ve ağırlığın her noktaya uygun bir biçimde dağılması için gerekli olan ayara verilen isimdir.

Balans Ayarı

Balans makinası tarafından lastiğe statik ve dinamik ayarları yapılarak montaj yapılması sonrasında dönen tekerleklere ağırlıklar eklenmesi suretiyle ayar yapılması durumudur.Aracın yolda düzgün bir şekilde gitmesi, titreme yapmaması için belli aralıklarla Rot balans ayarı mutlaka yapılması gereklidir.

Rot Balans Ayarı Hangi Sıklıkla Yapılmalıdır

Rot balans ayarının mevsim sonlarında lastik değişimlerinde ve araçta oluşan bazı belirtiler sonrası yapılması gereklidir. Bunu anlamanın yolu araçla seyir halindeyken direksiyonu serbest bıraktığınızda herhangi bir tarafa çekme yapıyorsa, titreme yapıyorsa, ön ve arka tekerlekler aynı hizada gitmiyorsa, virajlarda ön lastiklerden ses geliyorsa artık rot balans ayarının zamanı gelmişi demektir.

Rot Balans ayarı Yapmazsak Ne olur

Rot Balans ayarı yapılmadığı takdirde lastikler farklı yerinden ve zamansız aşınır. Aracınızın alt takımı zarar görür.Lastiklerin havalarının kontrol edilmesi ve eşitlenmesi de alt takım ve rot balans ayarının bozulmaması açısından önemlidir.

Doğru Lastik Seçiminin Püf Noktaları Nelerdir?

LASTİĞİN HANGİ YILDA ÜRETİLDİĞİNİ NASIL ÖĞRENİRİM? (TIKLAYINIZ)

Lastiğin Raf Ömrü Kaç Yıldır?

Lastik Basınç Sensörü Nedir?

Yorumlar

Daha Fazlası