Radar Kamerası kaç metreden algılar, EDS Kameraları Kaç metreden görür ?

Radar Kamerası kaç metreden algılar, EDS Kameraları Kaç metreden görür ?

Trafikte en çok merak edilenler ve radar kameraları hakkında ilginç bilgiler ve ceza puan ayrıntıları bu yazımızda..

Mobese sisteminde hız ihlali yapan araç, radar tarafından ne kadar uzaklıktan tespit edilebiliyor.Tüm ihlallere ceza yazılıyor mu? Hız ihlali yapan araçlar 50 metre ile 1000 metre arasında tespit ediliyor ve ihlal yapan tüm araçlara ceza uygulanıyor.

Hız sınırını çok az geçtim ceza alır mıyım? Uygulanan hız sınırını yüzde 10 a kadar aşmanız halinde ceza uygulanmaz.Ancak %10 dan %30 a kadar 206 TL TL ve 10 ceza puanı, % 30 dan fazla aşanlara 427 TL ve 15 ceza puanı uygulanır.Bir yıl içerisinde geriye dönük 5 defa %30 üzeri aşımlar da sürücü belgesine 1 yıl süre ile el konulur.Süre sonunda yapılan psiko-teknik değerlendirme sonunda sürücü belgesi almasına mani hali olmadığı anlaşılanlara belgeleri iade edilir.

Hız Aşımı Ceza miktarı%25 indirimCeza puanı%10-%30 arası 206 TL154,50 TL10 ceza puanı%30’dan sonrası 427 TL320,25 TL15 ceza puanı

100 Ceza puanını dolduran sürücülere hangi işlemler uygulanır:Geriye doğru bir yıl içerisinde 100 ceza puanını dolduran sürücülerin 1. defasında 2 ay süre ile sürücü belgesine el konur ve sürücü trafik ve çevre bilgisinden kursa alınır.Kursu başarı ile tamamlayanların belgesi 2 aylık sürenin sonunda iade edilir.İkinci defa da ise 4 aylık süre ile el konulur.Bu kez psiko-teknik değerlendirmeye tabi tutulur sürücü belgesinin verilmesinde sakınca bulunmayanlar 4 aylık sürenin sonunda iade edilir.

Ehliyetimi kaybettim. Ne yapabilirim?Trafik Tescil Şube müdürlüğüne yazılan dilekçeyle birlikte 2 adet vesikalık fotoğraf , nüfus cüzdanınız ve ücretini ödeyerek ehliyetinizi yeniden alabilirsiniz.

Yorumlar

ahmetcelik15
bir içerikte bir sürü merak edilen soruya cevap vermişsiniz teşekkürler bilgiler için

Daha Fazlası