Otomobilde Devir Kesici Ne İşe yarar? Devir kesici İptal Edilirse Ne Olur?

Otomobilde Devir Kesici Ne İşe yarar? Devir kesici İptal Edilirse Ne Olur?

devre kesici ne işe yarar, Aşırı gaza basarsak motora zarar verir mi? devre kesici fiyatları Ne kadar vb tüm soruların cevabı bu yazımızda..

Devre Kesici Ne işe yarar?

Araçlarda motor devrini aşırı derece gaz vermek suretiyle yükselttiğiniz zaman ve araç uygun vitesten daha yüksek devire çıktığı zaman motorda kesilme ve anlık zorlanma oluşur. Bu devir kesicinin sistemde olduğunun göstergesidir ve bir nevi güvenlik anahtarıdır. Devir kesici sayesinde motor aşırı derece de yıpranmadan kurtarılmış olur.

Motor dönüş hızını sınırlama üzerine geliştirilen bu devir kesici aracın sistemi üzerinden çalışır ve istenmeden yapılacak olan yüksek motor devrine müdahale ederek motorun hasar görmesini engeller.

motor devrinde bulunan kırmızı bölümün (redline olarak bilinir) altında kalmasını sağlar. Bazı kişiler aracından daha fazla verim alacağını düşünerek devir kesiciyi iptal ederler ancak bu çok sakıncalıdır.

Devir Kesici İptal edilirse Ne Olur?

Motor sübapları redline (redlayn) girildiği zaman olması gerekenden daha uzun süre açık kalır.Bu durumda yeterince sıkıştırma yapılamaz ve ve yakıt iyi yanmaz. Titreyerek çalışma, ve güç kaybı oluşur. devir kesici iptal edilmesi sonucunda piston ve subaplar çarpışabilir ve bu durum motorun ölmesi anlamına gelir. devir kesici uygun zamanda devreye girerek bu sorunların oluşmasını engelleyen emniyet sübabıdır.

Motorun gücünün arttımak için Devir kesici değeri yükseltilebilir ancak bununla birlikte hava filtresi egzantrik vb ekipmanlarda revizyon gereklidir. Motordaki saklı gücü açığa çıkartmak keyfidir ve oluşabilecek maddi zararlar göz önünde bulundurulmalıdır.

Yorumlar

Daha Fazlası