Neden LPG? , Sıralı LPG çalışma sistemi Nasıldır?

Neden LPG? , Sıralı LPG çalışma sistemi Nasıldır?

Yakıt sistemi olarak LPG'nin avantajları ve Sıralı sistem LPG çalışma prensibine dair her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

LPG yakıt sistemleri Neden Tercih ediliyor?

Otomotiv sektöründeki hızlı gelişmelerin yaşanmasıyla birlikte yakıt türü açısından farklı arayışları da beraberinde getirmiştir. 1930'lu yıllardan itibaren LPG( likit petrol gazı)'nın araçlarda kullanılması fikri gündeme gelmeye başlamıştır. LPG çevreci bir yakıt olmasından çok fiyatının düşük olması nedeniyle daha cazip hale gelmiştir.

Sıralı sistem LPG nedir?

Sıralı sistem LPG sistemleri genellikle enjeksiyonlu araçlara montajı yapılabilen LPG sistemidir.Sıralı sistemLPG en önemli özelliği benzine en yakın performansı sunmasının yanında sorunsuz ve rahat bir kullanımı olmasıdır.Bunun yanında sıralı sistem ayar ve düzenlemelerinin bilgisayarla yapılması da düz karbüratörlü siteme göre teknolojik bir boyut kazandırmaktadır.Bu sayede sıralı sistemlerde araçta çekiş kaybı olmaz, motor ömrü kısalmaz.

Sıralı LPG sistemi çalışma prensibi

Düz karbüratörlü sistemlerde araç soğuk iken marş almıyor ve araç geç çalışıyor yada çalışmada zorluk yaşanıyordu.Son teknoloji ürünü olan sıralı sistemlerde ise ilk olarak aracınız benzin ile çalışmaktadır.Motor ısısı belirli bir noktaya kadar benzin ile çalışmaya devam eder ve motor ısınınca gaza geçer. Böylece ısınan motorda yanmaya başlayan gaz motor ömrünü de yememiş olur.

Sistemler takılacağı aracın cinsine, markasına, modeline göre farklılık göstermektedir.Doğal olarak ücret aralığı da geniş bir yelpazede seyretmektedir.

Sıralı sistem LPG montaj ücret aralığı:1000-9000 TL arasında

Karbüratörlü sistem LPG montaj ücret aralığı:400 TL- 1500 TL arasında

Yorumlar

Daha Fazlası