Motora fazla Yağ koymak zararlı mı, Motor Yağı Nasıl Ölçülür?

Motora fazla Yağ koymak zararlı mı, Motor Yağı Nasıl Ölçülür?

Motor yağ seviyesi Nasıl Olmalı , aracıma kaç Lt yağ koymalıyım? , Fazla yağ koysam bir zararı olur mu? gibi soruların cevabı bu yazımızda..

Araç Yağ seviyesi Nasıl Ölçülür

Aracın motor yağının istenilen seviyede olması aracınızın motor sağlığı için hayati önem arz eder. Yağ çubuğunda belirtilen min - max çizgilerinin arasında bulunan yağ seviyesi aracınız için ideal olan seviyedir. Fazla olması da az olması da aracınız açısından sorun oluşturabilecek durumlardır.

Yağ Çubuğu Nedir Nerdedir?

Araçta bulunan yağ seviyesini görmememize yarayan çubuktur ve çoğu araçta motor bloğunun önünde tutamaklı ve renkli bir başlığı vardır.

Yağ Seviyesi Fazla İse

Motor yağının istenilen seviyeden fazla olması durumunda aracınızda basınç dengesi kurulamayacak , aracın çalışması düzensizleşecek, aracınız hararet yapmaya başlayacak ve bunlar neticesinde contalardan patlak verecektir. Aracınızda fazla yağ bulunması halinde bu yağı en kısa sürede araçtan tahliye edilmesini sağlayınız.

Yağ Seviyesi Normalden Düşükse

Motor içi yağlama yağ seviyesinin ideal ölçüde olması ile mümkündür. eğer istenilen miktarda yağ parçalara ulaşmazsa yağlanma gerçekleşmez pistonlarda ve motor bloğunda aşınmalar meydana gelir. Aracınızı düz bir zeminde ve aracınız biraz dinlendikten sonra yani yağ motordan biraz süzüldükten sonra kontrol etmelisiniz. Çubuğu çekip temizleyin, daha sonra tekrar yerine takıp çıkardığınızda yağ seviyesini görebiliriz.

Yorumlar

Daha Fazlası