Motor yağ gösterge lambası neden yanar? nasıl söner?

Motor yağ gösterge lambası neden yanar?  nasıl söner?

Yağ lambası ikaz göstergeniz yandığında yapmanız gerekenlere dair her şeyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Motor yağ lambası yandığında:

Trafikte aracınızla hareket halindeyken motor yağ gösterge lambası yanıp sönmeye başladığında paniklemenize gerek yoktur.Bu durum öncelikli olarak motor basıncının düşük olmasından kaynaklanmaktadır. Motor yağ lambasının yandığınız fark ettiğiniz anda aracınızı 1500 devrin üzerine çıkarmadan servise veya en yakın benzinliğe çekmektir.Bununla birlikte uygun bir noktada durarak araç yağ seviyenizi kontrol etmelisiniz.yağ seviyeniz normal ise aşağıdaki nedenlerden kaynaklı bir sorun yaşıyor olabilirsiniz.

1-Motor yağ seviyeniz azalmış olabilir.Düzenli olarak kontrol etmekle birlikte yağ seviyesi göstergesinde eksiklik var ise en yakın noktadan araç yağınızı temin ederek tamamlatabilirsiniz.

2-Kartelde yağ azalmış olabilir.Resimdeki gibi bir durumla karşılaşıyorsanız aracınızda ki bu yağ kaçakları için acil çözüm bulmanız gerekmektedir.Aksi takdirde yağ seviyesinin azalmasına neden olacaktır.

3.Yağ filtresi tıkanmış olabilir.Araç yağ filtreleri periyodik bakımlarda araç yağı ile birlikte değiştirilmektedir.

Özellikle dizel araçlarda yağ filtreleri son derece önemlidir.Çalışmayan yağ filtresi motordaki yağlamanın aksamasına buda motorda aşınmanın artmasına neden olur ki buda yatak sarma dediğimiz oldukça masraflı olan durumu ortaya çıkarır.

4.Yağ pompası arızalı olabilir. Yağ sistemleri arızaları geri dönüşü olmayan problemlere yol açtığı için son derece önemlidir.

5.Fazla yağ sarfiyatı ve yağ kaçakları:

6. Yağ gösterge lambası arızalanmış olabilir.

Aracınızın yağını düzenli olarak kontrol etmeniz yanı sıra size önerilen sürelerde yağınızı değiştirmeniz bu konuda sorun yaşamanızı büyük oranda önleyecektir.

Yorumlar

Daha Fazlası