Arabadan İnerken Altın Kural

Arabadan İnerken Altın Kural

Araçtan inerken dikkatsizlik sonucu ülkemizde ve dünyada her yıl binlerce kaza meydana gelmektedir. Altın kural sayesinde korunabilirsiniz.

Araçtan İnerken Oluşan Kazalar

Araçtan inerken Kapınızı nasıl Açarsınız? Arkadan birinin gelip çarpmasından muhtemelen korkarsınız. Bazen bisiklet yada motosiklet bazende akan trafikteki araçlar dikkatsiz sürücülerin açtığı kapılar yüzünden her yıl binlerce kaza meydana geliyor.

Bu tarz bir kazaya sebebiyet vermemek adına araç kapısını açarken kapıya yakın elimizle değilde vites değiştirdiğimiz elimizle kapıyı açmayı alışkanlık haline getirdiğimizde doğal olarak sol arkaya doğru döner ve arkadan akan trafiği otomatik olarak görmüş ve kontrol etmiş oluruz. Bu altın kural sayesinde hem kendimizin hemde etkileşimde bulunduğumuz araçların daha güvenli yol almasını sağlamış oluruz.

Hollanda da ehliyet kurslarında araç iniş binişleri ile ilgili eğitimde bu altın kural öğretilir ve belkide bir çok insanın bu sayede kaza yapmasının önüne geçilmiş olur. Ters eliyle aracın kapısını açan kişiler arkalarından gelen kişileri çok daha rahat fark edebildiğinden bu tip kazaların oranları Hollanda'da çok azalmış durumda.

Yorumlar

Daha Fazlası