LPG li Aracım Soğukken Tekleme Yapıyor, Nedeni Nedir?

LPG li Aracım Soğukken Tekleme Yapıyor, Nedeni Nedir?

Aracınızı sabah soğukken ilk çalıştırdığınız da motor da teklemeler oluyorsa sebebi aracınızın gaza erken geçmesi olabilir.

LPG li Aracım Soğukken Tekleme Yapıyor, Nedeni Nedir?

Aracınız soğukken motor tekliyor ısınınca bu sorun ortadan kalkıyorsa muhtemel sebebini yazımızda bulabilirsiniz.

LPG' nin yanma sıcaklığı benzine oranla daha yüksektir. Verimli bir yanma için motorun belirli bir sıcaklığa ulaşmış olması LPG' li araçlarda çok önemlidir.

LPG' li araçlarda aracın önce benzinde çalışarak motorun belli sıcaklığa gelmesi gerekir. Aksi takdirde motor yeterli sıcaklıkta olmadığından LPG kolay tutuşmaz ve verimli yanmaz. Buda motorda teklemelere neden olur.

Bu yüzden araç motorunun benzinden LPG'ye geçme sıcaklığının doğru ayarlanması gerekir. Yazın hava sıcaklığı yüksek olduğu için daha düşük sıcaklıklarda (25 - 30 derece) benzinden gaza geçebilir. Fakat kışın hava dolayısıyla motor da soğuk olduğundan benzinden gaza geçme sıcaklığının (30 - 35 derece) civarına çıkarılması gerekir.

Bu ayarlar doğru yapılırsa aracınız ne benzinde fazla süre çalışarak fazladan benzin yakar ne de gaza erken geçerek teklemelere sebep olur.

LPG motora zarar verir mi? Uzun süreli LPG kullanırken arada benzin kullanmak gerekir mi? LPG motorda nerelere neden zarar verir?

Yorumlar

Daha Fazlası