Lpg Enjektörü Debi Ayarı Nedir? Ne Zaman Yapılmalıdır?

Lpg Enjektörü Debi Ayarı Nedir? Ne Zaman Yapılmalıdır?

Lpg enjektör debi ayarı enjektörlerden silindirlere gönderilecek gaz miktarını ayarlamak için yapılır.

Lpg Enjektörü Debi Ayarı Nedir? Ne Zaman Yapılmalıdır?

Oto gaz sistemlerinin en önemli parçalarından biride LPGenjektörleridir. Enjektörler performansı ve yakıt tüketimini doğrudanetkilerler. Bazı enjektörlerde debi ayarı mevcuttur ve enjektörler üzerinde debi ayar cıvatası bulunur. Debi ayarının ortalama 20.000 km' de bir kontrol edilmesi gerekir.

Bilgisayar programıyla ayarlar yapıldıktan sonra LPG sisteminizde her şey normal gözükmesine rağmen yakıt ve performans problemi varsa ve ya arıza lambası yanıyorsa ilk bakılması gereken enjektör debi ayarlarıdır.

Debi birim zamanda birim alandan geçen akışkan miktarıdır. Sıvı akışkanlarda hacim baz alınırken gaz akışkanlarda kütle baz alınır. Enjektör debi ayarı yapılırken silindirlere gönderilecek gazın miktarı ayarlanmış olur.

Debi ayarı yapılarak ideal gaz-hava karışımına ulaşılmaya çalışılır. Debi ayarı debi ayar cihazı ile yapılır.

Enjektörlerden silindirlere gönderilen yakıt miktarı debi ayarı sayesinde ideal olarak ayarlanır. 4 enjektöründe debi ayarının aynı olması gerekir. Böylece silindirlere ideal ve eşit miktarda yakıt gitmesi, dolayısıyla da rölantinin stabil olması ve yakıt verimliliği sağlanır. Aracın gaz tepkisi iyileşir.

Yorumlar

Arif Atay
içerik için çok çok teşekkür ederim

Daha Fazlası