Krank sensörü arızasını anlama yolları ve Krank mili arızası Nasıl Anlaşılır.

Krank sensörü arızasını anlama yolları ve Krank mili arızası Nasıl Anlaşılır.

Krank Nedir ne işe yarar? Krank sensörü neden arıza yapar, Krank sensörü fiyatları ve değişimi hakkında detaylı bilgiler

Krank mili ve Krank Sensörü Ne İşe yarar?

Krank motorun doğrusal hareketinin yönünü dairesel harekete çeviren ekipmandır ve araç için çok önemli bir parçadır.Belli aralıklarla çıkıntıları olan metal bir çubuk şeklindedir ve çok pahalı bir parçadır.Pistonlar 90 derecelik açıyla krank miline bağlıdır ve birlikte çalışırlar. Krank milinin dönmesiyle pistonlar ileri geri hareketini sağlar. Aşağıdaki resimden bunu anlamak kolay olacaktır.

Krank Neden Arızalanır? Nasıl Anlaşılır?

Krank sensörü anlık olarak silindirle birlikte yaptığı hareketi araç beynine iletir. Bu kontrol mekanizması sayesinde araç düzenli bir şekilde yol alır.Motor devrini belirleyen ana unsur krank sensörüdür ve krank sensörü arızalanan araçlar genelde hiç çalışmazlar ve öncesinde belirti olarak 2000 devir üzerine çıkamama gibi durumlar görülür.

Aracınızın devir saatinde sorun varsa krank ile ilgili olma olasılığı çok yüksektir.Bu yüzden motor devir sensörü adı verilen krank sensörü doğru çalışması gereken bir parçadır.

Aracın krank sensörünün arızasından şüphe duyuluyorsa sensör bağlantı soket ve iletim kabloları kontrol edilmelidir. Aşırı kirlenme ve yağlanma durumunda sensör yine görev yapamaz hale gelebilir. Bu kontrol sonuncunda netice alınamadığı takdirde parçanın değişimine gidilebilir.

Yorumlar

Fatih ALTIPARMAK
Benim de krank devir sensoru arızası var ariza lambası yanıyordu şimdi yanmıyor ama 4.5 devirde gaz kesiyor

Daha Fazlası