Kışlık Yazlık Lastik Nasıl Anlaşılır? Kış Lastiği Gerekli mi, Kış Lastiği Takmazsam Ne Olur?

Kışlık Yazlık Lastik Nasıl Anlaşılır? Kış Lastiği Gerekli mi, Kış Lastiği Takmazsam Ne Olur?

Kış lastiği neden kullanılmalıdır, kış lastiğinin özellikleri nelerdir? Lastik kışlık mı yazlık mı nasıl anlarım? Üzerinde hangi işaretler olmalı ve çok daha fazlası bu yazımızda.

Kış Lastiği Nedir ve Neden Kullanılmalıdır?

Kış lastiği soğuk hava, kar ve buz gibi hava şartlarına uygun olarak üretilmiş lastiklerdir. Ayrıca kış lastiklerinin üzerinde M + S (M: mult: çamur, S:snow: kar) kısaltması ve / ve ya kar tanesi işareti bulunur. Kış döneminde yollarda, kar yağışından ya da aşırı soğuktan kaynaklı karlı zemin ve gizli buzlanma gibi çeşitli tehlikelerle karşı karşıya kalırsınız. Kışın bu zorlu koşullarında yaz lastiği kullanmak, diş derinlikleri, deseni ve karışımlarından dolayı güvenlik zafiyeti yaratır. Kışın aracınızın yola sağlam basmasını sağlayacak en iyi seçenek, kışın zorlu koşullarına karşı performans göstermek için özel olarak tasarlanmış kış lastikleridir. Kış lastiklerini diğer lastiklerden ayıran bazı özellikler vardır: sırt kauçuğu, diş derinliği, sırt deseni ve keskin uçlar.

  • Soğuk havalarda yaz lastiklerinin kauçuk sırtı sertleşir ve yeterli çekiş sağlayamaz. Kış lastiklerinin kauçuk bileşenleri ise lastiğin esnekliğini koruyacak şekilde üretilmiştir. Bu lastiklerin zemine tutunmasını sağlar, fren mesafenizi de kısaltır ve daha güvenli bir sürüş sağlar.
  • Kış lastiklerinin diş derinliği fazladır. Böylece karın lastikte birikmesi engellenir. Desenleri ise kar ve suyu dışarı atacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Keskin uçlar ve lastik sırtında bulunan binlerce yarık ise buzda çekişi kolaylaştırır.
  • Kış lastikleri daima takım halinde kullanılmalıdır. Sadece ön tekerlere yada sadece arka tekerlere takmak çekişi düşürür ve istenen faydayı sağlayamaz.

Yazın kış lastiği kullanmakta sakıncalıdır. Çünkü sıcak ve kuru zeminde hızlı bir şekilde aşınır ve özelliklerini kaybederler.

Yorumlar

Daha Fazlası