Karter Nedir, Karter Koruma gerekli mi, Karter muhafaza fiyatları

Karter Nedir, Karter Koruma gerekli mi, Karter muhafaza fiyatları

Karterin görevi ve karter arızaları karşısında yapılası gerekenlere dair her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.

Karter Nedir?

Araçlarda motor yağının depolandığı kısma karter denir. Karter' in çok basit bir çalışma prensibi vardır. İçerisine motorun çalışması için gerekli olan motor yağı konulur. Buradaki yağ, yağ pompasının da yardımıyla motorun yağlanması işlemi için kullanılır.

Karterin görevleri Nelerdir?

  • Motoru alttan gelebilecek tehlikelere karşı korumak. (çarpma, taş atması gibi,)
  • Motor yağının soğutulması ve dinlendirilmesi görevlerini yapar
  • Yağın içindeki tortuların dipte tutulmasını sağlar
  • Karter arızaları ve Sebepleri

    Karter'in delinmesi

    Motorun altında yer alan karter herhangi bir taş atması, bir yere çarpma gibi durumlarda hasar görüp delinebilir. Böyle bir durum fark edilir edilmez aracın hareketi sonlandırılarak araç stop ettirilmeli ve sorunun giderilmesi için teknik destek alınmalıdır. Aksi takdirde daha büyük masraflara yol açacaktır. Karter delinmişse araç mutlaka çekici yardımıyla tamir edilecek servise götürülmelidir.Karter contasının işlevini yitirmesi

    Aracın karter contası görevini yerine getiremediği durumda arabda yağ kaçakları meydana gelecektir.Aracınızın duraklama ve park etme sonraları altında bu tarz yağ kaçakları ile karşılaşırsanız karter kapak contanızı kontrol ettirmeniz gerekmektedir.

    Karter Koruma fiyatları ve muhafaza Kullanmanın Önemi?

    Birçok aracın orjinal donanımları arasın da karter koruma yoktur. Ancak onbinlerce TL verdiğimiz aracın yağının alttan sıçrayacak bir taş ile boşalması sonucunda motorun yağsız kalması olasıdır.100 TL ile 300 Tl arası değişen bu parça olmadığı durumda araçta çok büyük hasarlar meydana gelebilir. Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak adına araca karter muhafazası mutlaka uygulanmalıdır. Bu sayede aracınızın motoruna su toz çamur gitmesini engellemiş olur ve karterimizin zarar görmemesi için önlem almış oluruz.

    Yorumlar

    Daha Fazlası