Karbüratör Arıza ve Temizleme Fiyatı, Karbüratör Enjeksiyon Farkı Nedir?

Karbüratör Arıza ve Temizleme Fiyatı, Karbüratör Enjeksiyon Farkı Nedir?

Karbüratör Nedir? , Karbüratör Arızası ve temizliği hakkında detaylı bilgiler, Hangi araçlarda karbüratör bulunur ve çok daha fazla bilgi bu yazımızda.

Karbüratör Nedir? Ne işe Yarar?

Benzinli motorlar da benzin ile hava karışımını silindirlere göndererek yanmanın gerçekleşmesini sağlayan parçadır ve emme manifoldu üzerinde bulunur. 1 benzine 15 hava karıştırmaya yarar. 1/15 oranını ayarlar.Emme Manifoldu Nedir? Arızası Nasıl Anlaşılır?

Karbüratör yakıt sistemleri içerisinde en ilkel sayılabilecek durumdadır. Çalışma mantığı oldukça basittir.

Karbüratör 4 ana parçadan oluşur.

  • Boğaz
  • Ventüri
  • Yakıt Haznesi
  • Gaz (boğaz) Kelebeği

Karbüratör Nasıl Çalışır?

Hava boğazdan içeri alınır. Boğaz içeriye gittikçe darlaşır. Boğaz darlaştıkça havanın hızı artar. Ventüri ile yakıt deposundan alınan alınan yakıt düşük basınçlı havaya püskürtülür. Daha sonra gaz kelebeği yardımıyla hangi oranda motora hava yakıt karışımı göndereceği ayarlanır. Bu ayar çok iyi yapılmalıdır.Aracın verimli çalışması bu orana bağlıdır.

Karbüratör Temizliği

Karbüratörün verimli çalışması için temizliği önemlidir. Ancak karbüratör birçok küçük parçadan oluşur.Süzgeçler, iğneler , memeler, borular vb. kendi başınıza genelde söküp takmanız temizlemeniz zor olacaktır. Hatta çoğu motor ustası bununla uğraşmaz ve karbüratörcüye yönlendirir. Karbüratör düzgünce temizlenmez ve toplanmazsa verimli bir şekilde çalışamaz.

Yorumlar

Daha Fazlası