İcradan araba nasıl alınır?

İcradan araba nasıl alınır?

İcra Nedir?, İcradan araba Nasıl alınır? İcradan alınan arabalarda sorun çıkar mı? tüm detaylar bu yazımızda..

İcra Nedir?

Öncelikle İcradan araba almayı düşünen kişiler icra kavramını iyi bilmelidir. İcra herhangi bir borç nedeniyle borcunu ödemeyen kişinin veya kurumun borcuna karşılık olarak sahip olduğu hertürlü malın mahkeme yolu ve açık arttırma usulüyle satılması ve borcunun karşılanması demektir.

Önceki yıllarda ihaleden araç almak cesaret isterdi. Çünkü belli kişiler (mafya vb) kimsenin ihaleye girmesine gayri hukuki yollarla izin vermez ve bu işten nemalanırdı. ancak şu anda devlet buna müdahale etti ve online yada avukata verilecek vekaletle hiç ihaleye gitmeden istediğiniz ürünü icradan satın alabilirsiniz.https://esatis.uyap.gov.tr adresinde satışı yapılacak otomobillerin hali hazırdaki durumlarını ihale tarihlerini görebilirsiniz.

İhaleye Girme şartı var mı?

18 yaşını doldurmuş olan her türk vatandaşı gerekli teminatı yatırarak istediği her ihaleye katılabilir.

İhaleden Araç almak mantıklı mı?

İhalede bedelleri satılan malın çok çok altında bir bedel olup açık arttırma usulüyle satıldığından girdiğiniz ihalede fiyatı ihaleye girenler belirler. Muhtemelen piyasa değerinin altında bir rakama alırsınız. Ancak alacağınız ürünü hali hazırdaki durumunu incelemiş ve kabul etmiş sayılırsınız. İhalede satılan araçlar emniyet otoparklarında tutulurlar. Gerekli izinleri alarak bu araçları görebilir kontrol edebilirsiniz.Aldığınız aracın boya değişen kaza ve hasar kaydı gibi durumlarını mutlaka sorgulamalısınız. Aracın ruhsatı yada eksik belgesi var mı kontrol etmelisiniz. Araç herhangi bir zarar gördüyse bunları bilerek aracı almış kabul edilirsiniz.

Dinen İcradan Mal almakta Sakınca Var mı?

Halk arasında icradan satılan malları almanın uygun olmadığı söylense de fetva siteleri ve diyanet bunun tam tersini söylemektedir. İcradan satılan bir malı bilerek teklif vermeyerek verdirmeyerek değerinin çok altında almaya çalışmak uygun değildir. Ancak şu anki sistem açık arttırma yoludur ki buda piyasa fiyatına olabildiğince yaklaşmayı amaçlamaktadır. İcradaki mal illaki satılacaktır.

Yorumlar

Ozgur Yilmaz
Merhaba, Ben şu an İstanbul şehrinde yaşayan Özgür Yılmaz'ım. Ben sadece 2 çocuk ile şu anda bir dul ve Nisan 2016 mali bir durumda sıkışmış ve Collinslenderscompany tarafından 18000TL tarafından dolandırıldıktan sonra faturalarım yeniden ödeme ve ödeme gerekiyordu. Hem özel hem de kurumsal olarak çeşitli kredi şirketlerinden borçlanmayı denedim, ancak asla başarıya ulaşamadım ve çoğu banka kredimi reddetti. Ama Tanrı'nın sahip olacağı gibi, Tanrı'nın kalbi, bana 120.000 Euro'luk bir borç veren özel bir borç veren borç verenin ardından bir adamla tanıştım ve bugün bir işletme sahibiyim ve çocuklarım şu anda iyi çalışıyor, eğer herhangi biriyle iletişime geçmeniz gerekiyorsa Sadece% 3 faiz oranı ve daha iyi geri ödeme planları ve programı ile kredi kontrolü olmayan firma, lütfen Greg Dunne ([email protected]) ile iletişime geçin. Bunu yapmıyorum ama şu an çok mutluyum ve insanlara onun hakkında daha fazla bilgi vermeye karar verdim ve ayrıca Tanrı'nın onu daha fazla kutsamasını istiyorum. Şirket e-postası aracılığıyla ona ulaşabilirsiniz. [email protected]

Daha Fazlası