Güvenli Sürüş İçin Pratik Bilgiler

Güvenli Sürüş İçin Pratik Bilgiler

Kış mevsiminde araç kullananlar dikkat. İşte size güvenli sürüş için pratik öneriler.

Kış ayları geldiğinde araç sürme alışkanlıklarımızı değiştirmek kendimiz ve sevdiklerimizin güvenliği açısından önem arz eder. Otomobilblog.com olarak sizin için derledik.

1-Mutlaka kış lastiği kullanın ve lastiklerinizin mutlaka dördüde kış lastiği olsun, yoksa araç ani manevralarda arkasını savuracaktır. Esp olmayan araçlarda kaza riski bu durumda çok yüksektir.

2-Lastik havalarını asla indirmeyin ! Bu durumda lastiklerin yere basması gereken kısımları yere basmayacak ve tutunmayı önleyecektir.

3-Mümkün olduğunca aynı şeritte ilerleyin. Ani şerit değiştirmelerde aracın ağırlık transferi bozulacağından araçta kontrolu kaybetmeniz an meselesi olacaktır.

KM si düşürülmüş aracı Anlamanın

Pratik Yolları(Tıkla Öğren)

4-Frenin sadece boşluğunu alacak kadar frene basın yokuş aşağı inerken yarım debriyaj ve yarıma yakın fren ile inin(motor basıncı yardımıyla düşük viteste.)Yokuş aşağı inerken sürekli frene sonuna kadar basarsanız ABS ve sonrasında tekerleklerde kilitleme esnasında araba kayacaktır.

5-Ani gaz, ani fren ve ani vites hareketlerinden kaçının.

6-Aracınızı 1 viteste kaldırmak yerine araca ani ve çok güç vermemek için 2.viteste kalkış yapın.

7- Aracın devrini yükseltmek tehlikeli olacağından bir üst viteste ve düşük devirde kullanın.

8- Gizli buzlanma olmasına karşın dış sıcaklığı aralıklarla kontrol edin.

9-Eğer buzlanma ve eriyen karlarda çamurlaşma varsa kar lastiği görev yapamaz. Mutlaka zincir bulundurun ve gerektiğinde takın.

10-Aracınız kar çukuruna saplandıysa sürekli gaz vermek, pati çektirmek daha fazla gömülmesine sebep olacaktır.Bu tarz hareketlerden kaçının.

…. Sağlıklı günler kazasız sürüşler…..

Doğru Lastik Nasıl Seçilir. (TIkla Öğren)

Yorumlar

Daha Fazlası