Güneş çarpması ve Egzoz tıkanmasına dikkat!

Güneş çarpması ve Egzoz tıkanmasına dikkat!

EGZOZ TIKANMASI NEDİR?

Kış ayları geldiğinde sabah işe, okula giderken arabamız karlar altında kaldığında üstün körü aracımızı temizler ve üşüdüğümüz için aceleyle arabamızın içine kendimizi atarız. Oysaki farkında olmadığımız büyük bir tehlike söz konusudur.

Arabanın üstünde etrafında biriken karlar egzozun etrafına da birikir ve etrafını kapatır sonrasında ise tıkanmasına sebep olur. Siz aracınızı çalıştırdığınızda karbon monoksit gazı egozstdan çıkış yapamaz ve yavaş yavaş aracınızın içine dola. Siz farkında olmadan siz ve aracınızın içindeki sevdiklerinizi zehirlemeye başlar.

Aracınıza binmeden aracınızın etrafını özellikle egzozun içini ve çevresini mutlaka kontrol etmeli.

GÜNEŞ ÇARPMALARI

Araçlar yaz aylarında normale göre hav sıcaklığının etkisiyle daha çok havasız kalır ve daha çok ısınırlar. Bu sebeple yaz aylarında çocuk ve yaşlılarda araç içerisinde uzun süre hareketsiz kalmaktan kaynaklanan güneş çarpmaları meydana gelmektedir.

Aracınızın içindeki plastik malzemeler güneşin etkisiyle kansorojen etkiler üretir bundan korunmak için;

Araca ilk bindiğinizde aracın iç havasının değişmesi için aracınızın bir ön sağ camının açıp şoför kapısını 2 3 kez aç kapa yaparak hava akımı oluşmasını sağlayarak önlem alabilirsiniz.

Araç içerisinde camlar kapalı olarak uzun süre kalmanız durumunda vücudunuz ısı kontrolü yapamamaya başlar ve başta beyin olmak üzere bundan olumsuz etkilenir. Yaz aylarında çocuk yaşlı ve evcil hayvanlar başta olmak üzere araç içerisinde uzun süre kalmamaya dikkat edilmelidir.

Yorumlar

Daha Fazlası