Çelik Jant, Aliminyum Alaşımlı jant Farkı Nedir ve Hangisi Daha İyidir?

Çelik Jant, Aliminyum Alaşımlı jant Farkı Nedir ve Hangisi Daha İyidir?

Jant Nedir? Çelik Jant Alaşımlı jant Kara Jant gibi kavramlar ne ifade eder. Jant Fiyatları ve arabanıza uygun jant seçimi hakkında detaylı bilgiler bu yazımızda.

Jant Nedir?Jant, aracın şanzumanından alınan hareketi aks sistemine bağlı olduğu bölümde bulunan ve lastiğin takıldığı arabanın ilerlemesi için dönen en önemli parçalardan birisidir. Jantların birden çok çeşitleri bulunmaktadır. Piyasada Çelik jant kara jant Alaşımlı jant gibi kavramları çokça duyarsınız.

Çelik Jant

Çelik jantlar ismi gibi tamamen çelikten üretilen jantlardır ve ağırdırlar. Bu sebeple araçların fazla yakıt yakmasına ve sonradan uygulandıklarında aerodinamiğine zarar vermektedirler.Çelik jantlar çabuk eğilir ve ucuz malzemeden üretilirler.

Aliminyum Alaşımlı Jant

Aliminyum jantlar alaşımlıdır ve çeliğin sağlamlığı ile aliminyumun hafifliği ile birleştirdiğinden tercih sebebidir. Hafiftir ve darbelerden daha az etkilenir.

Janr Çeşitleri Nelerdir?1- İç Lastiksiz Jant (Tubeless Jant)

Lastiğin içerisinde iç lastiği (Şamrel) olmayan jantlardır. Bu jantlara sadece dış lastik takılır. Jantla lastiğin birbirine yapışması sonucu arada hava kaçması engellenir ve iç lastiğe ihtiyaç duyulmaz. Sadece jant ve dış lastikten oluşur. Türkiye’de ilk olarak 80'li yıllarda üretilmeye başlanmıştır. Piyasa da en çok kullanılan jant tipidir.

2- İç Lastikli Jant (Tube Type Jant)

İç lastik kullanılan jantlardır. Bu jantların bazı bölümleri bulunur. Bunlar; segman, göbek, çemberdir. Bütün jantlarda bu bölümler bulunmayabilir. Bazı jantlarda segman ve çember yerine kombine çember bulunur. Şamrel denen iç lastik sayesinde dışarı hava kaçmaz.

3- Göbeksiz Jant (İspit Jant)

Bu jantları özelliği ise hem iç lastikli hem de iç lastiksiz olarak kullanılabilmesidir.

Yorumlar

Daha Fazlası