Cam Buğusu klima İle Nasıl Giderilir

Cam Buğusu klima İle Nasıl Giderilir

Aracınızın camı iç kısımdan buğulanıyorsa ne yapmalı, buğu nasıl giderilir. Buğu oluşmaması için alınabilecek önlemler nelerdir.

Cam Buğulanması Neden Olur?

Genelde yağmurlu karlı ve soğuk havalarda aracın içi ile dışı arasındaki ısı farkı oluşması halinde aracınızın içerisi daha sıcak olur ve içeride buğu meydana gelir. Bu durumda yapılması gereken şey ya buğuyu daha da ısıtarak buharlaştırmak yada iç ve dış sıcaklığı aynı seviyeye getirmektir.

Klimayı cama vererek kışın sıcak yazın ise soğuk vermek anlık çözüm sağlayacaktır.

Cam Buğusu Giderme Yolları

Aracınızın camında buğu büyük olasılıkla içten olur ve kış mevsiminde olur. Aracın içi binenler ve kalorifer sisteminin etkisiyle çabuk ısınır ve dışarısı ile ısı farkı arttığından buğu oluşur.Aracınızın klimasını cama yönlendirin ve sıcak havayı cam verin buğu buharlaştığı zaman camlarınız açılacaktır. Bu arada camlardan bir tanesini bir parmak aralamak daha hızlı sonuç almanıza ve aracın içinin aşırı ısınmasını engelleyecektir.

Camları içten silmek anlık fayda sağlasa da nem kaybolmayacağından görüş bozulacak ve tehlikeli bir yolculuk olacaktır. Aracınızın paspaslarının ve taban döşemelerini ıslak kalması, koltuklarının nemli olması da aracın camlarının buğu yapmasına sebep olur. Bu durumda aracınızda buğu giderici sprey bulundurmak faydalı olacaktır.

Doğal yollardan buğu oluşmasını önlemek için ise traş köpüğü ve biraz kağıt havlu yeterli olacaktır.İlgili haber için tıklayın.

Yorumlar

Daha Fazlası