Bir otomobil kaç parçadan oluşur?

Bir otomobil kaç parçadan oluşur?

Otomobilin üretim aşamaları ve bir otomobil üretmek için kaç adet parçaya ihtiyaç vardır sorularının cevapları bu yazımızda..

Gelişen Teknik ve Otomobiller

Otomobil fabrikaları doğru sayıda ve gerekli parçayı kullanarak işleyen fabrikalardır.Her bir parça için bir kod yazılır ve o kod artık o parçanın kimlik numarasıdır. Her kullanım gereğinde yedek parça vb bu kod sayesinde orjinal parçaya ulaşım sağlanır.

Bir otomobil Kaç parçadan Oluşur?

Kuşkusuz bu sorunun marka modellere göre farklılık göstermesinden kaynaklı birden fazla cevabı vardır. hatta aynı otomobilin farklı donanımları bile sayıda değişikliğe sebep olacaktır. Parçayı tanımlayarak işe başlamak en doğrusu olacaktır.Motoru tek parça olarakta kabul edebilirsiniz motoru içindeki parçalarını sayarak binlerce parça olarakta tanımlayabilirsiniz.

  • Eğer en küçük parçasına kadar ayrılıp her bir vidasına kadar sayacak olursak otomobil 30 bin parçadan oluşur diyebiliriz.
  • Sadece otomobilin hareketli parçalarını sayacak olursak 10 bin civarıdır.
  • Eğer işlevsel üniteler olarak sınıflandıracak olursakta parça sayısı 1500 civarında olacaktır.

Otomobil firma ve fabrikalarının bu parçaların tamamını kendi üretmesi beklenemez bir çok parça tedarikçi fabrikalar tarafından karşılanır. Örneğin koltuklar, camlar,tekerlekler, farlar her biri ayrı tedarikçi fabrikalarda üretilirler.

Yorumlar

Daha Fazlası